Iedere do: Tooschie Mok, de Kaapse sociale souvenirwinkel (weer) open

 

Tooschie Mok, de Kaapse (sociale) souvenirwinkel van Verhalenhuis Belvédère aan de Rechthuislaan 26 mag weer open!
In de winkel zijn fotoposters, ansichtkaarten, tentoonstellingsprints en andere Kaapse memorabilia te koop. Daarnaast kunnen bezoekers elkaar ontmoeten aan de Kaapse leestafel met een kopje koffie of thee of op het bankje voor de deur.
De winkel is vernoemd naar Tooschie Mok, in de jaren twintig de naam van de Chinese bewoner van het pand. Hij was logementhouder, tolk, shippingmaster én circusacrobaat. In het pand, dat jarenlang dienst deed als het postkantoortje van Ciska de Kwant, zijn onder meer prachtige ornamenten op het plafond bewaard gebleven.
Tooschie Mok is een sociale souvenirwinkel. De opbrengsten zijn bestemd voor de diverse (participatieve) activiteiten zoals de Kaapse Tafel, Café de Reünie en het Kaaps Verhalen Luisterfeuilleton voor oude én nieuwe bewoners te organiseren.
Openingstijden
Tooschie Mok is iedere donderdag van 11 tot 15 uur geopend en ook zoveel mogelijk in het weekend op zaterdag- en zondagmiddag. Daarnaast gaat de winkel graag open op aanvraag. Mocht de deur dicht zijn, vraag dan even bij de bar van het Verhalenhuis, dan gaan we mee om deze te openen.
P.S. Er worden nog Katendrechters en Kapenezen gezocht die het leuk zouden vinden om in de winkel te staan. Loop gerust voor meer informatie even langs aan de Rechthuislaan 26 of bij nummer 1 het Verhalenhuis zelf. Bellen of mailen kan natuurlijk ook: Verhalenhuis Belvédère 010 – 720 09 97, vraag naar May / email: info@verhalenhuisbelvedere.nl.

 Reacties zijn gesloten .