In maart en april: lunchmatches met nieuwe Rotterdammers

Wie vindt het leuk om de tijdelijke bewoners van de opvangschepen in Rotterdam te ontmoeten in de Volkskeuken van het Verhalenhuis in een lunchmatch? 


Op dit moment verzorgt Stichting Mano in opdracht van Gemeente Rotterdam activiteiten voor de tijdelijke bewoners van opvangschepen voor vluchtelingen in de verschillende havenwijken in Rotterdam. Zo vroegen zij aan Rotterdammers hun huizen open te stellen voor de statushouders en samen te koken en eten. “Na zo’n avond kwamen de statushouders vol verhalen terug. Dit geeft veel zelfvertrouwen en eigenwaarde, dat iemand jou thuis uitnodigt en en nieuwsgierig naar je is.” aldus projectcoördinator Daphne van stichting Mano.

 

Voor twee schepen op de zuidoever, t.w. Maashaven en Spoorweghaven organiseren we samen met Kaapse Kringen en de Wijkraad Wilhelminapier Katendrecht ook lunchmatches met Rotterdammers in de Volkskeuken in maart en april. De lunches vinden plaats van 12 tot 14 uur op woensdag 2 maart, woensdag 9 maart, zaterdag 12 maart, donderdag 17 maart, zaterdag 19 maart en woensdag 30 maart.

 

Wil jij een ontmoeting aangaan tijdens een van de lunches in het Verhalenhuis? De tijdelijke bewoners op persoonlijke wijze laten kennismaken met hun nieuwe omgeving en kennis, ervaringen en verhalen uitwisselen? De voertaal is Engels of Arabisch of Spaans. Vanzelfsprekend is met handen en voeten spreken en eten delen een hulpmiddel.

 

Aanmelden via onderstaande links:
Woensdag 2 maart
Woensdag 9 maart
Zaterdag 12 maart
Donderdag 17 maart
Zaterdag 19 maart
woensdag 30 maartReacties zijn gesloten .