Livestream terugkijken: de Volkskeuken van Alice, Manuela & Aysel – Internat. Vrouwendag 2021

 

 

Op maandag 8 maart presenteerden we in de Volkskeuken van Alice Fortes, Manuela Goncalves Tavares & Aysel Kaya live via Facebook met mogelijkheid tot afhalen van hun speciale driegangen menu.

 

Voor wie het live event heeft gemist, is er een herkansing: kijk hier terug
 

Sterke vrouwen
Op maandag 8 maart 2021 kookten drie Rotterdamse powerwomen in de nieuwe kookstudio van het Verhalenhuis. Manuela Goncalves Tavares – bekend als chef bij Toko94 of Toko Trash en nu COCO aan de Hoogstraat – en Aysel Kaya – bekend van o.a. mediterraanse lunchroom Esto in de Hofbogen – én inspirator en presentator Alice Fortes kookten speciaal voor Internationale Vrouwendag samen een mix van Kaapverdisch, Surinaams, Antilliaans, Mediterraans en Midden-Oosten. Intussen vertelden en deelden zij vooral hun persoonlijke verhalen. Manuela: ,,Mijn droom is op een dag een team te hebben dat alleen uit vrouwen bestaat.” (Vers Beton).

 
Op de achtste dag van maart vieren vrouwen over de hele wereld al sinds 1911 de Internationale Vrouwendag. Het thema voor de Internationale Vrouwendag 2021 is Invloed met Impact. Hoe kunnen vrouwen met een portie positiviteit invloed uitoefenen zodat mensen weer in dialoog gaan met elkaar zonder te polariseren? Omdenken in een pure vorm. Vrouwen spelen daarin een sleutelrol en positiviteit is een sleutelwoord.

 

Boven Manuela Goncalves Tavares en onder Aysel Kaya.

 

 

LET OP:
# Speciaal in deze lockdown-periode vindt het koken en vertellen live plaats via Facebook, tussen 17 en 18 uur.
# Geen zin om zelf te koken? Een half uur na afloop van de livestream kan deze speciale dinermaaltijd worden afgehaald bij de Volkskeukenstudio in Rotterdam-Katendrecht aan de Atjehstraat 98. We houden ons daarbij aan de hygiëne eisen, maken geen fysiek contact, houden anderhalve meter afstand en dragen mondkapjes.

 

Over de Volkskeuken

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal. Rotterdam is thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de geuren, rituelen, smaken en gebruiken beleven. Ook beleven we in de Volkskeuken elkaars feest- en herdenkingsdagen en evenementen.

 

De Volkskeuken van Alice, Manuela en Aysel
Wanneer: maandag 8 maart 2021
Tijd: livestream 17 – 18 uur koken en vertellen via Facebook; afhalen is mogelijk tussen 18.30 en 19 uur, adres Atjehstraat 98 in Rotterdam-Katendrecht.
Kosten en reserveren: online leren is gratis, een afhaalmaaltijd is € 15,00 p.p. Tickets te koop via deze link.

 Reacties zijn gesloten .