Livestream terugkijken: Thais nieuwjaar in de Volkskeuken van Honey Kraiwee & Pitchaya Ng

 

 

Op maandag 13 april presenteerden we in het Verhalenhuis een live Thai cooking event via Facebook mét een driegangen afhaalmenu.

 

Maandag 13 april is het Songkran, Thais Nieuwjaar. Vanwege de corona crisis vieren we het Thais nieuwjaar anders dan eerder bedacht…. maar wel met een verhaal en een maaltijd.

 
Voor wie het heeft gemist, hier is de livestream terug te kijken.
 

Honey Kraiwee (Rotterdam / Bangkok, Thailand) is curator, ze behaalde recent haar master Art & Heritage aan de Universiteit van Maastricht. Ze woont sinds 2018 in Rotterdam. Ze is aangesloten bij Non Native Native, een collectief van Aziatische kunstenaars en ontwerpers in Nederland. Daar leerde ze Pitchaya Ng (Rotterdam / Bangkok, Thailand) kennen; naast kunstenaar is Pitchaya chef-kok. Samen koken ze nu speciaal voor Thais Nieuwjaar in Belvédère’s Volkskeuken een driegangenmenu.

 

LET OP:

 

# Speciaal voor Thais nieuwjaar en in deze quarantaine-periode vindt het koken en vertellen live plaats via Facebook, tussen 16 en 18 uur. De voertaal is Engels.

 

# Na de livestream kan de Thaise dinermaaltijd worden afgehaald bij Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam-Katendrecht. We houden ons daarbij aan de hygiene eisen, maken geen fysiek contact en houden anderhalve meter afstand.

 

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal. Rotterdam is thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de geuren, rituelen, smaken en gewoonten beleven. Ook vieren we elkaars feestdagen.

 

De Volkskeuken van Honey Kraiwee & Pitchaya Ng voor Thais Nieuwjaar

Wanneer: maandag 13 april 2020

Tijd: 16 – 18 uur live koken en vertellen via Facebook; afhalen is mogelijk tussen 18 en 19 uur, adres Rechthuislaan 1 in Katendrecht.

Kosten en reserveren: noodzakelijk, deelname is € 15,00 p.p. inclusief verhaal, hoofd- en nagerecht. Tickets te koop via deze link.

 

Links Pitchaya en rechts Honey met haar MOONMOON kalender tijdens Museumnacht in BelvédèreReacties zijn gesloten .