Terugkijken: Drakenbootfeest in de Volkskeuken met Chung Wai Liu, livestream en afhaalmenu

 

Speciaal voor het Drakenbootfeest in Rotterdam ontving presentator/host Fenmei Hu op maandag 14 juni chefkok Chung Wai Liu van het eigenzinnige restaurant Chung in Belvédère’s Volkskeukenstudio.

 

Voor wie de livestream heeft gemist, deze is hier terug te kijken.

 

In de Kook- en verhalenstudio van Belvédère koken Fenmei en Chung een speciaal drakenbootmenu. Via een livestream vertelt Chung over zijn geschiedenis, zijn ondernemen en zijn vernieuwingsdrift. Na afloop van de livestream is de maaltijd af te halen in de kookstudio van het Verhalenhuis aan de Atjehstraat 98 in Rotterdam-Katendrecht, reserveren is hiervoor noodzakelijk.

 

Over Chung
Chung staat voor vernieuwing. Chung Wai Liu (1983, Rotterdam) groeide op met ouders die in de horeca zaten maar geen eigen onderneming hadden. Chung ging daarom werken in de vele restaurants die zijn ooms runden maar later ook bij diverse westerse restaurants. Hij leerde van beide werelden de keuken en het ondernemen van binnenuit kennen. Zijn wens was om zelf ‘best of both worlds’ neer te zetten en zijn voorliefde voor de Franse keuken toe te passen in Aziatische smaken. Chung opende zijn restaurant aan de Noordmolenwerf in 2011. Zijn specialisatie de pekingeend werd al snel een trekpleister. Er wordt steeds overal gezegd, Chung heeft misschien wel de lekkerste Pekingeend van heel Nederland! Daarnaast is goede passende wijn bij elk gerecht een belangrijk component in een diner bij Chung. Hij staat voor kwaliteit, ambiance, klantenbinding en aan het continue vernieuwen van de menukaart.

 

De Chinese Volkskeuken van Chung Wai Liu
Wanneer: maandag 14 juni 2021
Tijd: livestream 17 – 18 uur koken en vertellen via Facebook; afhalen is mogelijk tussen 18.15 en 18.45 uur, adres Atjehstraat 98 in Rotterdam-Katendrecht.
Kosten en reserveren: online meekijken is gratis, het afhaalmenu is € 15,00 p.p. en te reserveren via deze link.

 

 

Over het Drakenbootfeest
Het drakenbootfeest of dichtersfeest wordt in de hele Chinese diaspora gevierd, in vele varianten. Sinds 2009 staat het Drakenbootfeest vermeld op de lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid. Men herdenkt een groot Chinees dichter uit de derde eeuw, Chu Yuan.
Chu Yuan verloor het vertrouwen in de keizer en verdronk zich in de Mi lou-rivier. De bevolking ging met boten naar hem op zoek. Zij gooiden rijst in de rivier om de vissen te voeren en af te leiden van het lichaam van de dichter. Men herdenkt deze gebeurtenis met bootraces overal ter wereld. Iedereen eet in blad gewikkelde getoomde rijst tzung-zu. Bij de voordeur wordt bijvoet (onheil afwerende plant) opgehangen.Reacties zijn gesloten .