Ma 14 t/m wo 23 mrt: #CookforUkraine livestream & doneeractie

 

 

Meer dan een miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld in Oekraïne. In de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère slaan de gastkoks hun handen ineen voor: #COOKFORUKRAINE.

 

Maandag 14 maart koken we onder leiding van gastkok Uliana Bun zoetigheden voor Oekraïne, om geld in te zamelen en om te laten zien dat verhalen en eten delen, troost en verbinding biedt. Uliana toont via Facebook, Insta en Youtube live tussen 17 en 18 uur een van haar favoriete lekkernijen en hoe je dit bereidt. Ze vertelt ook haar verhaal, over haar leven daar en hier, en wat zij nu doet om familie en vrienden haar geboorteland te ondersteunen. Tevens ontvangen we fotografen Karine Versluis en Christian van der Kooy en hun acties en verhalen voor hun oma, familie, schoonfamilie en vrienden in Oekraïne.

 

 

De livestreams zijn nog t/m 23 maart terug te kijken, en alsnog zijn er bestellingen en donaties te doen. Terugkijken kan hier via deze links:

Youtube en Facebook.

 

 

Wie direct wil steunen, kan de tasjes zoetigheden kopen en/of doneren via onze onderstaande donatieknop. De tasjes met deze Oekraïense zoetigheden zijn af te halen bij het Verhalenhuis in Rotterdam-Katendrecht. Wie weet ondersteunt u onze hulpactie en trakteer u uw buren, vrienden of familie op een tasje? Gewoon doneren kan natuurlijk ook!

De donaties verdelen we direct via de contacten van Uliana, Karine en Christian naar hun families in Oekraïne. Zij zullen het inzetten om de vluchtelingen daar in het land zelf te helpen.

 

Donaties:

Doe mee, koop 1 of meer tasjes en/of doneer en help via deze link!

 

één tasje is € 15

 

vijf tasjes is € 75

 

tien tasjes is € 150

 

elke donatie is daarnaast welkom, u kunt zelf aangeven hoeveel donaties van 10 of 50 euro u wilt doen

 

Afhalen

De tasjes zijn af te halen vanaf dinsdag 15 maart de hele dag af te halen tussen 11 en 17 uur in het Verhalenhuis zelf, aan de Rechthuislaan 1 te Rotterdam-Katendrecht.

Foto’s hierboven: Uliana Bun als meisje opgroeiend in Oekraïne.

 

Meer info over de projecten van Karine of Christian, klik op de links:
Karine Versluis
Christian van der KooyReacties zijn gesloten .