Ma 2 dec.: finissage chefs-in-residentie Soyeon & Ting van Sumerie Dining
Op maandag 2 december 2024 is de finissage van onze Chefs-in-Residentie Soyeon Ahn (Rotterdam/Zuid-Korea) en Ying-Ting Shen (Rotterdam/Taiwan) in onze Volkskeukenstudio.
Soyeon en Ying-Ting hebben in 2024 als kunstenaars én gastkoks een werkresidentie in onze kookstudio ingevuld. Zij experimenteerden met culinaire ervaringen die nostalgie en vooral verhalen oproepen. Soyeon & Ting zijn ervan overtuigd dat eten een manier is om opnieuw verbinding te maken met je roots en met gekoesterde herinneringen.
Op maandag 2 december 2024 tussen 19 – 21 uur is de finissage / farewell party en bieden ze voor maximaal 25 gasten een bordje met lekkere hapjes en een drankje in onze Volkskeukenstudio (let op: walking finissage/staande receptie). Wil je dit meemaken? Reserveer dan een van de exclusieve tickets.
Rechts Ying-Ting als kind in Taiwan, midden en rechts samen koken in de Volkskeukenstudio
Over Soyeon & Ying-Ting
Soyeon en Ying-Ting koken dit najaar elke maandag samen in onze Volkskeukenstudio. Ze proberen er nieuwe recepten uit, ontwerpen nieuwe verhalen en af en toe laten ze mensen meeproeven van hun bijzondere, huisgemaakte Aziatische experimenten en delicatessen.
Ze hebben samen Sumerie Dining opgericht; in het Koreaans betekent ‘sum’ eilanden, wat de achtergronden symboliseert van de twee makers die zowel op een schiereiland als op een eiland zijn opgegroeid. Ze vertrokken vanaf hun eiland en staken de zee over naar Nederland, waar ze zich in Rotterdam vestigden en een nieuw leven opbouwden. Op de Kaap, opnieuw een schiereiland, oefenen zij hun passie voor de kunst van het koken uit.
De twee gastkoks en vriendinnen zijn allebei geboren en opgegroeid in Azië, Soyeon in Seoel, Zuid-Korea en Ting in Taiwan in een dorpje aan de oceaan. Hun studies brachten hen naar Nederland en uiteindelijk naar Rotterdam. Soyeon studeerde lifestyle transformation design aan de Willem de Kooning Academie, Ting deed interieurarchitectuur in Zwolle en kwam voor de liefde naar Rotterdam.
Soyeon: “De liefde voor koken heb ik vooral van mijn oma en vader meegekregen. Mijn vader houdt van tuinieren en kweekt zijn eigen groenten en kruiden. Van mijn oma heb ik leren fermenteren, typisch Koreaans, zoals kimchi, gefermenteerde Chinese kool. Mijn oma had altijd een grote pot staan waaruit ik dan met een lepel mocht snoepen.” Ting koestert warme herinneringen aan de Taiwainese, eigenlijk Hakkanese hotpot, een bouillon gemaakt met een scheutje alcohol, gember, kip en groenten. “In Nederland ben ik pas zelf gaan koken omdat ik het Taiwanese eten miste. Mijn moeder hielp me op afstand.”
SUMERIE DINING FINISSAGE MET SOYEON & YING-TING
Wanneer: maandag 2 december 2024, let op: in de Volkskeuken(kook)studio, adres: Atjehstraat 98 – Rotterdam-Katendrecht
Tijd: tussen 19 – 21 uur, inloop naar wens
Prijs: € 12,50 per persoon
Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link
Mocht je speciale (di)eetwensen hebben of allergiën, stuur dan een mail na de reservering via myriam@verhalenhuisbelvedere.nl
Links Soyeon en haar broertje in Korea en rechts Soyeons opa en oma