Ma 20 nov.: Volkskeuken gesprek #4 met Faith Bruyning, Ronald van den Bosch & Vanessa Umboh

 

In Verhalenhuis Belvédère is sinds 2010  ‘de Volkskeuken’ de plek waar Rotterdammers hun eten én hun persoonlijk (migratie)verhalen delen met publiek. Aan de lange (keuken)tafels van Belvédère ontmoet je altijd de ander.

 

Sinds de zomer van 2021 presenteren we af en toe een variant: het Volkskeuken Gesprek.

 

Niet één maar twee hoofdrolspelers in de Volkskeuken waar zij gedurende de avond ieder hun persoonlijk verhaal vertellen én onder leiding van presentator Marciano Daans doorpraten over  (opgedrongen) identiteiten, vooroordelen, nieuwe en oude verhoudingen en over kwesties rond ras en racisme in de stad van nu. Publiek wordt van harte uitgenodigd mee te eten en te praten.

 

Op maandag 20 november 2023 zijn de hoofdgasten:

 

Faith Bruyning en Ronald van den Bosch.

 

Faith is een juriste die nu werkt aan herstel van onrecht. Eerder was ze zelf ook gedupeerde van het toeslagenschandaal. Ronald is hoofd van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Rotterdam, die voor toeslagen verantwoordelijk is.

In het gesprek, onder leiding van Marciano Daans, zal het over alle kanten van de kwestie kunnen gaan. Wie er gedupeerd zijn en hoe. Wat er met de overheid aan de hand is die dit aanricht. Waarom en waarover we ons zorgen moeten maken. Maar ook wat herstel inhoudt in deze kwestie.

 

Gastkok in de Volkskeuken: Vanessa Umboh

Natuurlijk starten we met een maaltijd uit de Volkskeuken. De gastkok van deze avond is Vanessa Umboh. Vanessa Umboh komt op voor de 40.000 kinderen in Rotterdam die in armoede leven. Met haar stichting Stem zonder Gezicht zet ze deze grootschalige armoede op de politieke agenda en organiseert ze veel activiteiten.

Links Faith, rechts Vanessa.

 

Wanneer: maandag 20 november 2023

Tijd: 19.00 – 22 uur – inloop vanaf 18.30 uur

Kosten: doneer het bedrag dat u kunt of wilt € 0, € 5, € 10 of € 15.  Iedere gast wordt getrakteerd op het programma, een (vegetarische) maaltijd en welkomstdrankje.

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

 

 

 Reacties zijn gesloten .