Ma 21 feb.: het Volkskeuken gesprek met Laurens Gerrets & Adilson dos Santos da Cruz

 

 

 

In Verhalenhuis Belvédère is sinds 2010  ‘de Volkskeuken’ de plek waar Rotterdammers hun eten én hun persoonlijk (migratie)verhalen delen met publiek. Aan de lange (keuken)tafels van Belvédère ontmoet je altijd de ander.

 

Sinds de zomer van 2021 presenteren we een nieuwe variant: het Volkskeuken Gesprek.

 

Niet één maar twee hoofdrolspelers in de Volkskeuken waar zij gedurende de avond ieder hun persoonlijk verhaal vertellen én onder leiding van presentator Marciano Daans doorpraten over  (opgedrongen) identiteiten, vooroordelen, minderheidservaringen, nieuwe en oude verhoudingen onder Rotterdammers en over kwesties rond ras en racisme in de stad van nu. Publiek wordt van harte uitgenodigd mee te eten en te praten.

 

Op maandag 21 februari 2022 zijn als hoofdgast:

 

Laurens Gerrets (1988) is een Nederlands voetbalscheidsrechter, in dienst van de KNVB en leidt voornamelijk wedstrijden in de Jupiler League. Op 17 november 2019 kwam Gerrets in de publiciteit tijdens de wedstrijd tussen FC Den Bosch en SBV Excelsior.  Hij legde de wedstrijd in de eerste helft 10 minuten stil vanwege racistische uitingen vanaf de tribune die gericht waren tegen Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

Adilson Dos Santos da Cruz (1974) is zaakwaarnemer betaald voetbal en voormalig profvoetballer. In het seizoen 1992/1993 maakte hij zijn debuut voor Sparta, speelde later nog bij Excelsior, RKC Waalwijk, N.E.C. en in 2002 is hij gestopt.

 

Maaltijd uit de Volkskeuken
Deelnemers kunnen bij dit gesprek proeven uit Belvédère’s Volkskeuken middels een driegangen maaltijd klaargemaakt door gastkok Ana Paula da Cruz (Rotterdam/Cabo Verde).

 

 

Wanneer: maandag 21 februari 2022
Tijd: 17 – 20 uur (live in het Verhalenhuis)
Deelname:
15 euro p.p. inclusief een maaltijd;

Reserveren:
Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

 

 

Globaal programma:

17.00 uur inloop, ontvangst en voorgerecht

17.30 uur welkom en toelichting programma

17.35 uur column door Herman Meijer

17.40 uur verhaal #1

17.50 uur verhaal #2

18.00 uur Verdieping, deel 1 – gesprek onder leiding van Marciano Daans

18.30 uur hoofdgerecht

19.00 uur Verdieping, deel 2

19.30 uur dessert en koffie/thee en  afsluiting en napraten

Twitter printscreen reacties NL elftal

 

Over de Volkskeuken Gesprekken
Samen met RADAR, het Rotterdamse antidiscriminatiebureau presenteert Verhalenhuis Belvédère een nieuwe programmareeks ‘de Volkskeuken Gesprekken’ met telkens twee Rotterdammers in de hoofdrol. Gedurende een diner worden aan de keukentafel persoonlijke (migratie)verhalen, discriminatie- en inclusie ervaringen gedeeld. De presentatie is in handen van Marciano Daans. De gesprekken worden telkens voorafgegaan door een column van auteur Herman Meijer en na afloop wordt de reeks afgesloten met een publicatie en een live bijeenkomst (indien mogelijk, vanwege covid). Eerdere Volkskeukengesprekken waren met Anita Abaisa & Tenny Tenzer en Zorica Majic & Enes Srndic.

 

Marciano Daans is moderator, bestuurskundige & presentator, o.a. betrokken bij de oprichting van Radio Brasa. Herman Meijer was vanaf de start in 2012 tot 2021 voorzitter van het bestuur van stichting Verhalenhuis Belvédère. Hij is politicus en was eerder wethouder in Rotterdam van 1990 tot 2002, in zijn portefeuille zat onder meer Stads- en Sociale Vernieuwing. Regelmatig publiceert hij artikelen op zijn website www.levedegrotestad.nl. Met een programmareeks en een publicatie markeren we onze verbinding en zijn betekenis voor Verhalenhuis Belvédère.Reacties zijn gesloten .