Ma 21 jan.: de muzikale Volkskeuken van Joany Muskiet: Unity for Rotterdam

 

Rotterdam is thuishaven voor maar liefst 175 nationaliteiten. Volksgerechten en volksfeesten worden dagelijks (voor)bereid in de vele keukens in de stad. Verhalenhuis Belvédère maakt deze graag zichtbaar: in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère bereiden Rotterdammers als gastkok hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd hun persoonlijke verhaal met het publiek.
 
Maandag 21 januari presenteren we de muzikale Volkskeuken van Joany Muskiet (Rotterdam – Suriname) samen met de rappers van Helderheid waaronder Big Jay, Monta & Metal Mike.
 
Joany Muskiet is gospelzangeres, zingende cateraar en moeder van Helderheid én stichting Helderheid.
Speciaal deze Volkskeukenavond – op 21 januari 2019 – viert zij haar 50 jarig migratiefeest mét een wereldmaaltijd uit de Volkskeuken, haar persoonlijk verhaal & haar droom en live muziek: “A tribute to Dr Martin Luther King with Rhythm, Art & Poetry (R.A.P.)”
 
Wanneer: maandag 21 januari – 18 – 22 uur, inloop vanaf 17.00 uur
 
Entree: € 15 p.p. inclusief wereldbuffet en programma (excl. drank)
 
Tickets te reserveren via deze link
 
Helderheid is de artiestenaam van de in 2004 overleden Rotterdamse rapper Breyten Muskiet. Het Helderheidsfestival staat voor positieve Hip Hop. Beginnende rappers strijden om de Helderheidsbokaal. Het festival is op het Helderheidsplein, bij de Spiekmanstraat in de Rotterdamse wijk Feijenoord. “H.e.l.d.e.r.h.e.i.d. staat voor ‘Hoor Elke Les Die Een Reden Heeft En Ignoreer Dwaasheid'”, zegt Joany Muskiet. Sinds haar zoon in 2004 aan een hartstilstand overleed, zet ze zijn werk voort. Muskiet: “En dat is het uitdragen van een positieve boodschap onder jongeren van de straat. De visie van rapper Helderheid leeft zo nog steeds voort.
 


 
“UNITY FOR ROTTERDAM: Vrijheid, Gelijkheid, Rechtvaardigheid en Broederschap”Reacties zijn gesloten .