Terugkijken: Griekse Volkskeuken livestream door Vicky Christidou

 

Op maandag 22 november presenteerden we weer een Volkskeuken livestream vanuit onze kookstudio, met deze keer in de hoofdrol gastkok Vicky Christidou (Griekenland / Rotterdam). Het koken en vertellen vond live plaats via Facebook en daarna was er mogelijkheid tot afhalen van het driegangen menu.

 

Let op: voor wie het heeft gemist, hier is de streaming terug te kijken.

 

 

Over Vicky Christidou
Vicky is geboren in Thessaloniki, Griekenland. Als klein meisje kwam ze in Nederland terecht toen haar vader ging werken voor de Nederlandse Kabelfabriek, later bekend als Nedstaal in Alblasserdam. Zijn broer werkte daar al en zo kwam Vicky’s vader ook voor een betere toekomst hier terecht. Ze leefden eerst in een Grieks pension naast het bedrijf, maar na een half jaar kreeg hij een eigen huisje in de Gaffelstraat in Rotterdam-West.
Vicky ging naast haar basisschool ook altijd naar de Griekse school in de Van Vollenhovenstraat. Ze kon goed leren en jaren later na haar studie kwam ze als financieel adviseur bij een bank te werken. Dat heeft ze zeer succesvol meer dan 25 jaar gedaan.
Een passie voor koken kreeg ze van jongsafaan mee en onlangs, precies in de corona-tijd durfde ze de stap te wagen en haar passie om te zetten in een eigen (familie)bedrijf: Greek Food Therapy. Een kookstudio voor workshops, catering en take-away, voor ‘geluk, gezondheid en genot uit de (h)eerlijke Griekse keuken’, gevestigd in de Hofbogen in Rotterdam-Noord.

 

Op maandag 22 november deelde Vicky Christidou (Griekenland/Rotterdam)  haar persoonlijke verhaal en enkele van haar lievelingsrecepten, in een live kook-event vanuit de Volkskeukenstudio.

Op het menu stonden:
Spanakopita (spinaziepastei), Stifado Manitaria (paddenstoelenstoof met orzo pasta) en portokalopita als toetje.

 

 

 

De Volkskeuken van Vicky Christidou

Wanneer: maandag 22 november 2021

Tijd: livestream 18 – 19 uur koken en vertellen via Facebook; afhalen is mogelijk vanaf 19.30 uur, adres Atjehstraat 98 in Rotterdam-Katendrecht.

Kosten en reserveren: online meekijken is gratis, een afhaalmaaltijd is € 15,00 p.p. Tickets voor de maaltijd te koop via deze link.

 

LET OP:
# Het koken en vertellen vindt live plaats via Facebook van Verhalenhuis Belvédère, tussen 18 en 19 uur.
# Zin om direct een authentiek Grieks menu te proeven? Een half uur na afloop van de livestream, vanaf 19.30 uur kan deze speciale dinermaaltijd worden afgehaald bij de Volkskeukenstudio in Rotterdam-Katendrecht aan de Atjehstraat 98.

 

Over de Volkskeuken
De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal. Rotterdam is thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de geuren, rituelen, smaken en gebruiken beleven. Ook beleven we in de Volkskeuken elkaars feest- en herdenkingsdagen en evenementen.

 Reacties zijn gesloten .