Terugkijken: Kaapverdiaanse Pinkster(afhaal) brunch uit de Volkskeuken van Saul & Alice

 

 

Chefkok Saul Silva Monteiro presenteerde samen met Alice Fortes live via Facebook een Kaapverdiaanse Pinksterbrunch: Cachupa Guisod, met mogelijkheid deze na afloop af te halen. Cachupa is de beroemde, traditionele Kaapverdiaanse stoofpot of bonenschotel, die bestaat uit vele varianten, zowel vegetarisch als met vlees & vis.
 

Voor wie het live event heeft gemist, het programma is via deze link terug te kijken.
 

Saul Silva Monteiro was 10 jaar toen hij samen met zijn twee zussen en broer naar Nederland kwam en op Katendrecht ging wonen. Enkele jaren later besloot hij in een spontaan moment samen met een aantal vrienden bij Zadkine de koksopleiding te volgen. Nu is hij chef-kok en geeft hij kooklessen aan jongeren van het speciaal voortgezet onderwijs.
 

Alice Fortes is geboren in een Kaapverdiaans gezin in Rotterdam, Delfshaven. Haar vader Antonio Fortes was in de zestiger jaren vanuit Kaapverdië (Santo Antão) als eerste naar Nederland gekomen. Iets later kwam ook haar moeder, Judith Fortes met de kinderen. Alice is gek op Kaapverdiaans eten. “Wanneer mijn moeder kookte, hing ik altijd aan haar rokken. Haar gebraden kip was zo lekker, je kon het op straat al ruiken.”  Maar helaas kan Alice zelf niet Kaapverdiaans koken …… echter wel goed organiseren. Ze vindt het belangrijk om het Kaapverdiaanse erfgoed door te geven aan jongere generaties en aan iedereen die van Kaapverdiaans eten houdt of dit wil leren kennen. Daarom heeft ze samen met chefkok Saul Silva Monteiro, Kaapverdiaanse Kookworkshops opgezet en werken ze samen aan een Nederlandstalig Kaapverdiaans kookboek.

 

 

 

 

 

LET OP:

# Speciaal in deze lockdown-periode vindt het koken en vertellen live plaats via Facebook, tussen 11 en 12 uur.

# Zin om een authentiek Kaapverdiaans menu (Cachupa Guisod met pasteitje vooraf en mangomousse toe) te proeven? Een half uur na afloop van de livestream kan deze speciale Pinkstermaaltijd worden afgehaald bij de Volkskeukenstudio in Rotterdam-Katendrecht aan de Atjehstraat 98. We houden ons daarbij aan de hygiëne eisen, maken geen fysiek contact, houden anderhalve meter afstand en dragen mondkapjes. Zie voor bestellen hieronder.

 

De Kaapverdiaanse Pinkster-Volkskeukenbrunch van Saul & Alice

Wanneer: maandag 24 mei 2021

Tijd: livestream 11 – 12 uur koken en vertellen via Facebook;

afhalen is mogelijk tussen 12.30 en 13 uur, adres Atjehstraat 98 in Rotterdam-Katendrecht.

Kosten en reserveren: online meekijken is gratis, het afhaalmenu (Cachupa Guisod inclusief een pasteitje als vooraf en een mangomousse als dessert) is € 15,00 p.p. te koop via deze link.

 

Over de Volkskeuken
De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal. Rotterdam is thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de geuren, rituelen, smaken en gebruiken beleven. Ook beleven we in de Volkskeuken elkaars feest- en herdenkingsdagen en evenementen.

 Reacties zijn gesloten .