Ma 25 apr.: de Molukse Volkskeuken van Yannic Kuhn

 

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers delen hun favoriete eten met het publiek en vertellen en verbeelden gedurende de avond tegelijkertijd hun persoonlijke (familie)geschiedenis.

 

Maandag 25 april eten we uit de Volkskeuken van Yannic Kuhn (Rotterdam/Molukken) en iedereen is van harte uitgenodigd aan te schuiven.

 

De Rotterdammer Yannic Kuhn is de derde generatie van de familie Matulessy (orang Ullath) uit Wierden en woont en werkt al weer zijn hele leven in Rotterdam. Hij is eigenaar van Taste of Maluku, het eerste Molukse afhaalrestaurant dat gevestigd is in Rotterdam. Middels vers bereide gerechten uit de Molukse keuken, wil Taste of Maluku de cultuur van de Molukken delen met de Nederlandse bevolking. Op maandag 25 april is hij de gastkok in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère en deelt hij zijn een speciale maaltijd en zijn familieverhaal.

 

Links Yannic tijdens pop-up Taste of Maluku, rechts als kleine jongen met zijn oma.

 

 

,,Mijn oma is 1 van mijn grootste voorbeelden als het gaat om Moluks koken. Een unieke kook skill die ze mij heeft geleerd is koken met liefde. Vroeger kookte oma altijd heerlijke gerechten voor de familie als we op bezoek waren. Samen met mijn neven & nichtjes mochten niet we praten aan tafel maar ze probeerde ons altijd te laten lachen met haar grapjes. Ze woonde dan wel twee uur rijden van Rotterdam maar ik was er minimaal een dag of weekend per maand. En als we dan klaar waren met eten kwam ze met Molukse lekkernijen zoals: wadji, kra, rolkoek & cucur.”

 

De Molukse keuken is gebaseerd op recepten die binnen families worden doorgegeven van generatie tot generatie. ,,We leren niet hoe we een recept moeten volgen. Maar we leren koken op gevoel. We leren door mee te kijken hoe onze moeder en oma koken en proberen het uiteindelijk zelf.”

 

,,Alé rasa, beta rasa is een Molukse levensspreuk. Het is belangrijk om naar elkaar om te kijken, zeker in deze moeilijke tijd met de corona pandemie.”

 

Links bij Taste of Maluku, rechts met zijn moeder bij een foto expositie.

 

 

Wat:

De Molukse Volkskeuken van Yannic Kuhn

 

Wanneer:

Maandag 25 april, 18 – 22 uur, ontvangst vanaf 17.30 uur

 

Entree:

Deelname is 15 euro p.p. inclusief een diner, welkomstdrankje en programma.

Reserveren van tickets kan via deze link.

 

 Reacties zijn gesloten .