Ma 30 mei t/m do 2 juni: HUMAN docupremière Leven in Limbo

 

Maandag 30 mei beleven we in het Verhalenhuis samen met de hoofdpersonen de première van de nieuwe vierdelige documentaireserie Leven in Limbo, die ons mee neemt in de levens van mensen die zonder (geldige) papieren in Nederland wonen.

 

 

Over de documentaire

Wat als je al een leven opgebouwd hebt Nederland, maar toch niet mag blijven? Je op papier in geen enkel land bestaat? Of Nederland moet verlaten, maar in je geboorteland niet welkom bent of al jaren wacht op een verblijfsvergunning? Een bestaan dat risico’s en onzekerheden met zich meebrengt. Hoe is het om te leven in een land waar je niet mag bestaan?

Leven in Limbo – van de makers van NPO’s De Wasstraat – vertelt op intieme wijze verhalen van mensen die hun uiterste best doen om hun bestaan vorm te geven in een maatschappij waarin ze geen bestaansrecht hebben. En laat zien hoe het Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt (ROS) in Rotterdam-Katendrecht deze groep met raad en daad bijstaat. De hoofdpersonen laten zien wie ze echt zijn, los van alle vooroordelen. Wat ze in hun mars hebben, waar ze van dromen, maar ook wat ze elke dag weer moeten overwinnen. Een leven waarin wanhoop, vrees en hoop elkaar afwisselen. Alleen maar door het ontbreken van één papiertje: een Nederlands paspoort. Hoofdpersonen zijn Ishmaïl, Bing, Ruth, Emilia, Amro en Connie en Bea van het ROS Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt.

Leven in Limbo is een coproductie van Kale Jakhals Producties en HUMAN en zal via NPO2 worden uitgezonden op maandag 30 mei t/m donderdag 2 juni, 22.18 uur.

 

Première met diner

Op maandag 30 mei om 18 uur beleven we in Verhalenhuis Belvédère de première in aanwezigheid van veel van de hoofdpersonen en de makers. Vanzelfsprekend is er ook gelijk een diner uit Belvédère’s Volkskeuken. Het programma is als volgt:

17.30 uur inloop

18.00 uur welkom en introductie documentairemaker Jessie Hettinga

18.15 uur viewing deel 1

19.00 uur hoofdgerecht

19.45 uur viewing deel 2

20.30 dessert en napraten

 

 Reacties zijn gesloten .