Ma 6 juni: Verhalencollege #24 door fotografe Rince de Jong

Belvédère’s Verhalenacademie presenteert maandag 6 juni Verhalencollege #24: ‘Dagelijkse routines en geportretteerden’ onder leiding van Rotterdamse fotografe Rince de Jong. Rince neemt je in dit Verhalencollege mee in haar manier van werken als fotograaf, waarbij zij deel wordt van de dagelijkse routines en omgeving van haar geportretteerden.

 


Portret van Rince de Jong

 

In 1996 begon Rince de Jong demente bejaarden te fotograferen. Ze werkte toen al acht jaar parttime in de bejaardenzorg. Aanvankelijk beschouwde zij haar werk als fotograaf en als bejaardenverzorger als twee gescheiden werelden. Toen ze eenmaal besloot om een fotoserie te wijden aan de wereld waarin zij werkte als bejaardenverzorger, wist ze direct hoe ze dat wilde aanpakken. Rince ‘je ziet de levenservaring, dat fascineert me zo’, legt Rince uit. ‘Ondanks hun dementie hebben ze hun eigenwaarde en identiteit behouden’. De serie foto’s is in boekvorm verschen onder de titel ‘Lang leven’. Na de serie volgende andere projecten met onder meer honden en kinderen.

 


Portret uit de fotoserie ‘Lang leven’ door Rince de Jong

 

Een nieuwe portrettenreeks maakt Rince in Verhalenhuis Belvédère. Ze werkt al jaren als vrijwilliger in het Verhalenhuis en recent als floormanager. Rince: “In Rotterdam woont de gehele wereld en bij het Verhalenhuis worden verhalen van mensen en gemeenschappen zichtbaar en beleefbaar. Hierbij aansluitend maakt Rince sinds kort portretten van de vele verschillende mensen en gezinnen die in Rotterdam wonen. Zij fotografeert hen steeds op dezelfde plek; in het Elenbaashuis op de derde verdieping van het Verhalenhuis.

 


Afbeeldingen uit de nieuwe portrettenserie gemaakt door Rince de Jong

 

Deelnemen en reserveren:

Deelname €7,50 p.p. inclusief drankje. Gratis voor vrijwilligers van Verhalenhuis Belvédère. Reserveren is noodzakelijk via deze link

 

Programma:
15.00 uur ontvangst met koffie/thee
15.15 uur start Verhalencollege
17.00 uur afronding met mogelijkheid om drankje na afloop te drinkenReacties zijn gesloten .