Ma 7 feb.: Chinees Nieuwjaar online met Hot Pot thuis

 

De publieke viering van Chinees nieuwjaar is vanwege de corona pandemie in 2022 alleen online thuis te beleven, mogelijk wel mét een Chinese Hot Pot op je tafel.

 

Op maandagavond 7 februari presenteren we vanuit het Verhalenhuis een livestream met verhalen, muziek, de Leeuwendans én een Chinese fondue voor thuis.

 

Wie nog geen echte Chinese fondueset heeft, kan een hotpotset voor 2-4 personen huren. In het Hotpot-huur-pakket zitten de Hot Pot, chinese eetkommen, eetstokjes, netjes en Chinese eetlepels, de Chinese fonduebouillon en olie en sausjes én een nieuwjaarsloterij lot. De verse boodschappen doe je voorafgaand zelf, de boodschappenlijst wordt bij reservering toegestuurd.
Livestream Chinese Nieuwjaar met Hot Pot: ma 7 feb. 18.00 – 19.00 uur.

Tijdens de livestream tussen 18 en 19 uur heten RCNY Rotterdam Chinese New Year en Verhalenhuis Belvédère de kijkers welkom en vertellen het culturele verhaal van de Chinese nieuwjaarsviering én over de Chinese Hot Pot. Voor Chinezen is het traditie om tijdens Chinees nieuwjaar met familie en vrienden bij elkaar te komen rond een grote fonduepan, waarin een kruidige bouillon zit. Het gaat om samen aan tafel koken en eten delen. Aansluitend is de spectaculaire Chinese leeuwendans live uitgevoerd in het Verhalenhuis online te zien, om het nieuwe jaar (meer) geluk en voorspoed te brengen.

 

 

 

Bestellen
Let op: de livestream kijken is gratis via facebook van Verhalenhuis Belvédère.
Een Hotpot-huur-pakket voor 2, 3 of 4 personen (in Rotterdam woonachtig) bedraagt € 15 voor 2 personen, € 20 voor 3 personen en € 25 voor 4 personen. Geef duidelijk adres en telefoonnummer door. We komen het huurpakket op 5 of 6 februari bezorgen en de vuile vaat op 8 of 9 februari weer ophalen. Vanzelfsprekend is het pakket zelf ophalen en terugbrengen ook zeer welkom, laat dat svp weten.

Reserveren:
Een Chinese Hot Pot huren? Bestel deze dan graag uiterlijk vóór 4 februari (uiterlijk 15 uur) via deze link.

Heb je zelf een Hot Pot, maar wil je graag meekijken en boodschappentips en een nieuwjaarslot ontvangen, stuur dan een mail naar: myriam@verhalenhuisbelvedere.nl.

 

Hopelijk tot dan!

 

Over Chinees Nieuwjaar
Chinees nieuwjaar is een van de belangrijkste vieringen in de Chinese cultuur. Het is een lentefeest. Fenmei: ,,We vieren dat de winter voorbij is en dat alles opnieuw begint. Het is ook het moment om ruzies bij te leggen of om je hele huis schoon te maken. Voor Chinezen, die vaak over de hele wereld werken, is dit vaak de enige tijd om met de hele familie bij elkaar te komen.” Tijdens Chinees nieuwjaar is alles rood gekleurd, de kleur van geluk. 2022 wordt het jaar van de Tijger. Wat dat betekent, vertellen we graag online tijdens het eten.”

Kijk hier op Facebook
Kijk hier op YouTube
Kijk hier op InstagramReacties zijn gesloten .