Ma 9 okt.: de Volkskeuken van Kaherman Tuersun – Urumqi / Turks-Chinees

Rotterdam is thuishaven voor meer dan 170 nationaliteiten. Volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Verhalenhuis Belvédère maakt deze zichtbaar. In de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère bereiden Rotterdammers hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd hun familiegeschiedenis met het publiek.

Maandagavond 9 oktober presenteren we een hele bijzondere Volkskeukenavond, t.w. de Volkskeuken van de familie Tuersun (Rotterdam – Urumqi / Turks-Chinees).


Kaherman Tuersun geboren in 1983 in Urumqi regio Xinjiang. Kaherman is van de Chinese minderheid groep Oeigoeren, een Turks volk in China die Oeigoers praten wat behoort tot de Turkse taal. Kamerman kwam in 2010 naar Nederland en zag dat er nog geen Oeigoerse restaurants waren in Nederland, dus begon hij in 2015 er eentje in Rotterdam, tegenover Space101 aan de Diergaardesingel. Urumqi (oe-roem-mu-chi, zoals Chinezen het uitspreken) wordt vooral bezocht door echte Chinezen die authentiek Oeirgoers willen eten. Veel gasten zijn Chinese studenten en expats die de restaurants vrij snel al weten te vinden via mond op mond reclame. Urumqi wordt gerund door de hele familie, vader, moeder, tantes en ooms, neefjes werken er allemaal mee in de restaurant, heel Chinees dus. Wie denkt dat die bij Urumqi Chinees komt eten komt bedrogen uit, want het eten is absoluut niet Chinees als wat wij kennen, zelfs de dumplings zijn anders. Maar zeer het proberen waard!
Tijdens de maaltijd krijgt u ook een familieverhaal en is er tijd om met elkaar (na) te praten.

 

Datum en tijd: maandag 9 oktober: 18 – 21 uur. Inloop vanaf 17.30 uur.

 

Kosten: maaltijd en programma € 15 p.p. inclusief een welkomstdrankje

Koop je kaartje in de voorverkoop via onderstaande link:

tickets

 

Voor vragen of voor meer informatie  bel 010 720 0997 ofReacties zijn gesloten .