Meedoen in Verhalenhuis Belvédère?

 
Het bijzondere pand in Rotterdam-Katendrecht wordt beheerd, geprogrammeerd en gerund in de vorm van een intensieve vrijwilligersorganisatie. We nodigen je van harte uit mee te doen. Hoe, wie, wat en wanneer?

 

Bij de deur en achter de bar in Belvédère zoeken we hartverwarmende Rotterdammers als gastheren en gastvrouwen. Voor in de Volkskeuken van Belvédère zoeken we gastkoks die eenmalig of op (on)regelmatige basis hun favoriete gerechten willen komen koken voor bezoekers, ook zoeken we keuken-assistenten, mensen die willen helpen in de keuken bij alle (voor)bereidingen. Voor de verbouwing en techniek in het pand zoeken we mensen die af en toe ondersteunen bij het onderhoud, verhuizen, behangen en timmeren. Daarnaast kijken we uit naar sociaal ingestelde chauffeurs voor het ophalen en wegbrengen van vertellers, koks, vips of andere gasten. Ook zoeken we communicatiemensen / redacteuren die zich voor een bepaalde tijd/project willen verbinden om transcripties van interviews na te kijken en te voorzien van een samenvatting. Verder projectleiders en -ontwikkelaars, curatoren, filmmakers, ontwerpers, journalisten, kunstenaars die hun werk en projecten (meer) willen ontsluiten of continuïteit willen geven en die werelden in de stad elkaar doen ontmoeten: wees uitgenodigd om langs te komen en samenwerking te verkennen. Regelmatig zoeken we ook vertellers, maar die worden telkens rondom onderwerpen apart opgeroepen en uitgenodigd. (Financieel) meedoen en steunen kan natuurlijk heel goed via het obligatiehouderschap, lees hier meer over de betrokkenheid van obligatiehouders.

 

Kennismaken

Heb je ideeën of wensen om mee te doen, laat het dan vooral weten! Kom geheel vrijblijvend langs bij het eerstvolgende Belvédere Inloopcafé (zie de agenda) en/of stuur een bericht naar info@verhalenhuisbelvedere.nl. We maken erg graag kennis!

 

FC Belvédère

Verhalenhuis Belvédère heeft een eigen ‘clubkrant’:  FC Belvédère . Deze krant maakt de mensen zichtbaar die zich met hart en ziel inzetten voor het Verhalenhuis en haar missie: het geluk van Rotterdammers en een meer verbonden stad. Het is een periodiek die onregelmatig verschijnt en vooral bedoeld is als kennismaking tussen (en ode aan) alle Belvédère-vrijwilligers. De krant is dan ook alleen in het Verhalenhuis verkrijgbaar.

Om inzicht te bieden in de taken en rollen die vrijwilligers kunnen vervullen zijn hier zijn enkele pagina’s te lezen uit de eerste editie FC Belvédère pagina 1 en pagina 2 en uit de tweede editie FC Belvédère pagina 1 en pagina 2.