Do 10, vr 11 & za 12 juli: theatervoorstelling inclusief Japanse (maaltijd)soep

“Wat gebeurt er als de vertrouwde grond onder je voeten verdwijnt?”

Actrice Francis Wijsmuller speelt in Verhalenhuis Belvédère het intrigerende verhaal van Haruki Murakami: Na de Aardbeving.

Maak een reis door Belvédère en beleef in intieme setting een bijzondere theaterervaring.

Donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 juli 2014. Aanvang 20 uur, inloop 19.30 uur. Einde circa 22 uur.

Toegang € 17,50 inclusief Japanse maaltijdsoep. Reserveren noodzakelijk: info@belvedererotterdam.nl

 

Over Francis Wijsmuller

In de jaren ’80 stond Francis Wijsmuller samen met Annekee van Blokland, Ria Eimers, José Huibers, Trudi Maan, Sandra Sok en Marieke de Vogel aan de wieg van Theatergroep Bonheur. Ze maakten naam met producties die literatuur zagen als inspiratiebron voor het theater. Dat begon met ‘Hotel Bonheur’ gebaseerd op een kort verhaal van de Rotterdamse schrijfster Anna Blaman, een voorstelling als reis door de stad. Nu is Francis Wijsmuller opnieuw in Rotterdam en staat zij solo in Verhalenhuis Belvédère met een intrigerend verhaal van de grootste Japanse schrijver Haruki Murakami. Francis neemt u midels het verhaal mee op reis door Verhalenhuis Belvédère.

 

Over Haruki Murakami

De Japanse schrijver Haruki Murakami (1949) schreef onder andere de romans Kafka op het strand, De opwindvogelkronieken en zijn magnum opus, de trilogie 1q84. Zijn werk wordt in meer dan veertig landen uitgegeven en is bekroond met meerdere prijzen. Op 12 januari 2014, de 65e verjaardag van Murakami, verscheen De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren. Deze roman is juichend onthaald door de pers. Bij NRC Handelsblad verscheen een speciale Murakami-bijlage en Amsterdam organiseerde het Murakami Festival verspreid over 14 locaties. Trouw noemt de auteur uniek: ‘Niet alleen onder Japanners maar ook elders, zelfs in Nederland, geniet Murakami een cultstatus. Zijn even mysterieuze als hypermoderne romans zijn met geen andere te vergelijken.’ En ook de Volkskrant kan de verleiding die van zijn boeken uitgaat niet weerstaan: ‘Er gaat iest onweerstaanbaars uit van zijn werk, iets bedwelmende en meeslepends: val je voor hem, dan ben je gesjochten, want dan moet ineens dringend alles van hem gelezen worden.’ Bron: www.murakami.nl

 

aardbeving uitgelichtReacties zijn gesloten .