Nieuws: film en bijdrage voor de tentoonstellingsvormen Verhalenhuis

 

Gelukkig is er ook heel goed nieuws in deze lockdowntijd. Het Mondriaan Fonds heeft besloten het nieuwe meerjarige experimentele tentoonstellingsplan van het Verhalenhuis voor drie jaar te ondersteunen. Het gaat dan om ‘de Vriendschapscollectie-on-tour‘ en ‘het Elenbaashuis als meemaakmuseum‘.

 

Beiden een vervolg op het Expositiefeuilleton – de serie van maar liefst veertien tentoonstellingen waardoor meer dan 150 werken van Dolf Henkes uit het depot van de RCE Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed kwamen. Afgelopen week maakte de RCE een korte film over deze bijzondere en langdurige samenwerking die wordt gepresenteerd tijdens het internationale museumcongres, de ICOM-CC in mei 2021 in Beijing. De film is onderdeel van de lezing c.q. het onderzoek van Agnes W. Brokerhof getiteld ‘Concepts for crossing boundaries’. Het handelt over de voorbeeldstellende werking met non-museale locaties, hier in het Nederlands te vinden.

 

In het ‘expositiefeuilleton’ tonen we de persoonlijke verhalen van Rotterdammers in combinatie met werken uit de rijkscollectie van de kunstenaar Dolf Henkes. In 2021/2022 verschijnt een publicatie met alle exposities en verhalen in de vorm van een wijkbiografie van Katendrecht.

 

 

 

    

 Reacties zijn gesloten .