Te koop: Belvédère essay #3 door Carla Tjon

 

Auteur Carla Tjon heeft een essay geschreven in opdracht van Verhalenhuis Belvédère dat onlangs op maandag 16 december is gepresenteerd. Het is getiteld: ‘In van god verlaten oorden – Shenzhen, Hongkong, Paramaribo, Den Haag, Rotterdam’ en is het derde essay in een reeks. De Belvédère essays gaan in op de betekenis van verhalen, publieke ruimten en verbinding. Telkens geschreven door een andere auteur vanuit een andere invalshoek. Essay #1 is geschreven door Abdelkader Benali, essay #2 door Esseline van de Sande.

Carla Tjon (Paramaribo, 1966) werkt als auteur en zelfstandig onderzoeker met name in opdracht van culturele, internationale en media organisaties. Carla is geboren in de kleine Chinese gemeenschap van Paramaribo. Haar ouders waren van China naar Suriname verhuisd, vanwege het regime van Mao Zedong. Daar startten ze een kruidenierswinkel. in 1975, vlak na de onafhankelijkheid van Suriname, vertrok het gezin naar Nederland. Carla kwam naar Rotterdam vanwege haar studie aan de kunstacademie en later bij Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit.

 

Nu schreef zij het essay ‘In van god verlaten oorden – Shenzhen, Hongkong, Paramaribo, Den Haag, Rotterdam – een erfenis van overzeese expansie – verkrijgbaar in een select aantal Rotterdamse boekhandels en in Verhalenhuis Belvédère aan de Rechthuislaan 1 in Rotterdam-Katendrecht. U kunt tegen verzendkosten ook de publicatie per post bestellen.

Bestel hier via mail:
info@verhalenhuisbelvedere.nl Geef uw naam en adresgegevens aan.

ISBN no. 978-90-810602-6-4 /
1e druk / december 2019 / Carla Tjon / Nederlands / 64 pagina’s
Soft cover, garenloos gebrocheerd / 24 x 16,5 cm / 64 pag. / geillustreerd
Prijs € 15,00 (excl. verzendkosten).
Uitgave Verhalenhuis Belvédère

Eerder verschenen:
#1: ‘R.T.R.D.M – een stadswandeling’ – Abdelkader Benali – ISBN 978-90-810602-5-7
#2: ‘Hier is daar, daar is hier – Verhalenhuis als vrijplaats’ – Esseline van de Sande – ISBN 978-90-810602-6-4 (ook in Engelse en Arabische vertaling beschikbaar)Reacties zijn gesloten .