Nieuw: Red Star Line Museum korte docu Marokkaanse vrouwen Antwerpen

 

 

Red Star Line Museum Antwerpen (BE) maakte een langdurig erfgoedproject met Marokkaanse vrouwen en een film, waar ook Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam-Katendrecht een onderdeel van uitmaakt. Zie hier het resultaat.

 

 

 

 

Meer weten?
In het Red Star Line Museum was de expo ‘Destination Sweetheart’ waarin liefdesmigranten hun verhaal vertelden. Ze getuigden in interviews en deelden foto’s en objecten. Er was extra aandacht voor groepen die in musea weinig worden gerepresenteerd. Daarom startten ze een intensief groepstraject in samenwerking met twee Marokkaanse vrouwenverenigingen. Men stond stil bij de kracht en trots van ieders verhaal en het belang van erfgoed voor volgende generaties. Ze ontwikkelden een uitgebreide programmatie (online en live) van workshops, theater, dans, podcasts en liefdesceremonies op de toren van het museum.

 

Bekijk hierboven een korte documentaire over het participatieve proces achter de verhalen van Marokkaanse gastarbeidersvrouwen uit Antwerpen en hun inspiratie bezoek aan het Verhalenhuis Rotterdam.

 Reacties zijn gesloten .