Aanbod voor groepen: luistervoorstelling uit Rotterdamse straten

,,We wonen hier met een groep mensen die samen ontzettend bijzonder zijn. Rijk, arm, jong, oud, allerlei nationaliteiten. We zijn een grote familie, we zijn rijk om met elkaar te mogen wonen. Ik lijk wel een soort dominee, maar zo ervaar ik het wel.’’

  
 
Als Rotterdammers vertellen
Een uniek inkijkje in de straten van de hedendaagse stad Rotterdam. Bewoners van acht verschillende ‘gewone’ straten in Rotterdam nodigden we uit in de mobiele opnamestudio van het Verhalenhuis. Zij vertelden ieder een uur lang over hun leven in de straat.
 
Verhalenhuis Belvédère maakte van deze audio opnamen van de meest emotionele, grappige, boeiende fragmenten een compilatie van circa een half uur per straat. Resultaat:  
8 unieke luisterportretten uit de straten van het hedendaagse Rotterdam; bewoners vertellen samen het verhaal van de stad.
 
De straten in willekeurige volgorde: Volmarijnstraat (West), Drievriendendwarsstraat (Centrum), Halsterenstraat (Charlois), Heindijk (IJsselmonde), Witte Dorphof (West). Hofdijk (Noord), Stampioendwarsstraat (Feijenoord), Kelloggplaats (Ommoord).
 
De eerste presentaties van deze ‘straat-luisterportretten’ waren begin juli aan de bewoners zelf. Vanaf heden zijn de audioportretten voor publiek te beluisteren via de hoofdtelefoons in de Luisterlobby op de 3e verdieping in Verhalenhuis Belvédère én vanzelfsprekend op verzoek organiseren wij ook graag luistervoorstellingen (hoofdtelefoon-voorstellingen) voor groepen. Elk straatportret duurt ca. 25 minuten.
 
Wilt u met uw groep samen één of meer straatportretten komen beluisteren? Wij bieden u heel graag een luistervoorstelling aan. Of wilt u hierover meer info of heeft u een verzoek? Stuur een mail naar:
laura@verhalenhuisbelvedere.nl
 

 
VERHALEN UIT ONZE STRATEN
Is een coproductie van Stichting Opzoomer Mee en Verhalenhuis Belvédère.
Thessa Bakker, Ireen van der Lem, Erik Post, Peter Klijsen, Laura Schalkwijk, Marleen Verschoor, Joop Reijngoud, Linda Malherbe, Cor van Hoof en Marlies du Mosch (muziek). Met dank aan Stichting Bevordering van Volkskracht, RTV Rijnmond, The Broadcaster, Stadsarchief Rotterdam, Gemeentewerf Rotterdam en alle overige betrokken, en met name aan alle vertellers!Reacties zijn gesloten .