CADEAU: Verhalenhuis in neon

 

 

Belvédère, een van de meest bijzondere en authentieke panden (anno 1894) op de Kaap heeft een ambachtelijke en authentieke signing gekregen: Verhalenhuis in neon.

 

  

 

Het is alsof het al die jaren hier het wachten op was, boven de geschilderde letters Belvédère (door Leo Mineur) is het kunstwerk afgelopen woensdag aangebracht. Vanaf nu zijn we vast ook vanaf de Noordoever te herkennen!

 

 

De handgeschreven en -gemaakte letters zijn van Neontime Rotterdam en is een cadeau voor Belvédère’s 10-jarig jubileum van Dorine de Vos. Dorine is obligatiehouder van het eerste uur, ondersteunt de realisatie van het Verhalenhuis vanaf de start; ze is illustrator, kunstenaar, ontwerper en medeoprichter van plekken als Hotel New York in Rotterdam en Villa Augustus in Dordrecht ofwel zelf meester in het maken van publieke plekken met aandacht, persoonlijk en uitgesproken en al lang voordat placemaking en plekmakers een begrip werd.

 

  

 

 

Neon verlichting is de meest authentieke lichtreclame die bestaat. Het is een oude ambacht dat al jaar en dag toegepast wordt en bovendien 100% recyclebaar. Andere (beroemde) neonletters van Katendrecht zijn die van het laatste Chinese restaurant van de Kaap: Wing Wah. Deze zijn inmiddels erfgoed geworden en te zien in ons Verhalendepot (Depot Boijmans).

 

 Reacties zijn gesloten .