NIEUW: op zoek naar verhalen van Rotterdammers en hun band met de rivier

 

Rotterdam viert dit jaar 150 jaar Nieuwe Waterweg met een groots evenementenprogramma van maart tot oktober. Verhalenhuis Belvédère gaat speciaal voor deze viering op zoek naar de verhalen van bewoners en hun band met de haven en de rivier.

 

Met de Verhalenkeet – onze mobiele (audio)opnamestudio – reizen we langs de (haven)wijken van Bolnes, Katendrecht, Heijplaat naar Merwehaven, Rozenburg en Hoek van Holland. We bezoeken diverse locaties en interviewen daar Rotterdammers over hun leven, wonen of werken aan, op of langs de rivier. We zoeken reders, matrozen, loodsen en scheepskoks, pensionhouders, vissers, surfers, nieuwe en oude havenmannen en havenvrouwen, bewoners van havenwijken & leden van havengemeenschappen van toen, nu en straks. Letterlijk iedereen kan deelnemen.

 

 

 

Luisterverhalen
De audio-interviews duren ieder max. een uur. Na afloop krijgt iedereen een digitaal exemplaar van het interview. Ook wordt een versie opgenomen in het Stadsarchief Rotterdam en daar voor de eeuwigheid bewaard. De mooiste fragmenten uit de verhalen worden onderdeel van een luistervoorstelling in september die met stille disco hoofdtelefoons op verschillende locaties langs en op de rivier kan worden beleefd. Iedereen is welkom om te komen luisteren en elkaar te ontmoeten via de verhalen.

 

Meedoen?
Deelname is gratis. We nodigen iedereen harte uit om op bezoek te komen in de Verhalenkeet: vrouwen en mannen, jongens en meisjes, moeders en dochters, vaders en zonen, kleinzonen en opa’s, grootmoeders en kleindochters, meld je nu aan. Je kunt alleen geïnterviewd worden maar je kunt gerust ook iemand meenemen. Na aanmelding krijg je een bevestiging met uitnodiging voor een ontmoeting. Stuur een berichtje met je gegevens naar: info@verhalenhuisbelvedere.nl. Met vragen kun je ook bellen naar 010 720 0997.

 

 

Over 150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg
Na bijna tien jaar hard graven door zo’n 800 Rotterdamse arbeiders is in 1872 de Nieuwe Waterweg in gebruik genomen,van de Maeslantkering tot aan Hoek van Holland. Het resultaat: een open verbinding van Rotterdam met de zee, de aanleg van vele nieuwe havens en de groei tot grootste havenstad van Europa. In 2022 viert Rotterdam het 150 jarig bestaan van de Nieuwe Waterweg met een diverse programmering in de periode maart – oktober 2022, klik hier voor meer informatie en de agenda. Reacties zijn gesloten .