2020/2021: Verhalenhuis voor het onderwijs

Verhalenhuis Belvédère is naast ‘huis voor de stad’ ook een ‘huis voor het onderwijs’. We bieden een vrije ruimte waar leerlingen vertellen, luisteren en de verbinding zoeken met de stad. We reiken de gereedschappen aan waarmee de leerling zijn of haar verhaal kan vertellen en waarmee hij of zij oprecht kan luisteren naar het verhaal van de ander. We maken educatieve programma’s voor (Rotterdamse) basisscholen, middelbare scholen, internationale schakelklassen, hogescholen en universiteiten.

 

Over de drempel met de Internationale Schakelklassen
Leerlingen van Internationale Schakelklassen volgen programma’s waarbij de ontmoeting en het delen van verhalen centraal staat: zo gaan ze de wijk in, stappen over de drempel om Katendrechters thuis te interviewen, volgen workshops ‘Vertel- en Dichtkunst’ en bieden we hen een plek om hun erfgoed en verhalen te delen.

Het Verhalenhuis werkt graag nauw samen met ISK scholen: zo hebben we de methode ‘Vertelkunst voor de Internationale Schakelklassen’ ontwikkeld. 


 

Toekomstige zorgverleners ontmoeten het onbekende.

Iedereen heeft vooroordelen. In dit programma bevragen studenten vooroordelen door na een workshop de ontmoeting aan te gaan met vertellers die zichzelf hebben gedefinieerd met een label. Ze krijgen de tijd en plek om in gesprek te gaan met bijv. een taxidermist, weduwe of activist.

Dit programma bestaat uit een workshop, ontmoetingen met Rotterdamse (vrijwillige) vertellers en hapjes uit de Volkskeuken. 


 

Workshops van Rotterdammers met een verhaal

Op maat, afhankelijk van een vraag, zijn er verschillende workshops mogelijk binnen en buiten het Verhalenhuis. Zo geeft Ishmail Kamara (Rotterdam – Sierra Leone) workshops dichtkunst en vertelt Parisa Akbarzadehpoladi (Rotterdam – Iran) haar persoonlijke levensverhaal aan de hand van illustraties.
De verbinding met de stad en het luisteren en delen van elkaars persoonlijke verhalen staan centraal.

 

Meer informatie
Enthousiaste docenten van (Rotterdamse) basisscholen, middelbare scholen, internationale schakelklassen, hogescholen en universiteiten weten het Verhalenhuis al te vinden voor op maat gemaakte programma’s. Voor meer informatie, stuur een mail naar: joran@verhalenhuisbelvedere.nl of bel 010 720 0997 en vraag naar Joran Koster.

 Reacties zijn gesloten .