Nieuw: Ishmaïl Kamara is een van de winnaars Kinderrechten Award R’dam 2022

 

Zondag 20 november 2022 is voor de zesde keer de Rotterdamse Kinderrechten Award uitgereikt. Dit gebeurde tijdens het Kinderrechtenfestival in Plaswijckpark, georganiseerd door het Sportbedrijf en UNICEF in samenwerking met de gemeente Rotterdam.

 

Wij zijn enorm trots dat Ishmaïl Kamara tot de top 3 van de winnende Rotterdammers behoort. Ishmaïl kwam in 2012 vanuit Sierra Leone naar Nederland gevlucht. Hij ontdekte Rotterdam als zijn muze en inspiratiebron en zo ontwikkelde hij zich tot dichter.  Inmiddels trad hij op tijdens Poetry International, publiceerde hij twee Engelstalige en bovendien zijn eerste Nederlandstalige dichtbundel. Hij treedt regelmatig op door het hele land en biedt poëzietours en -workshops op middelbare scholen aan via het Verhalenhuis.

 

Een drietal Rotterdammers en drie Rotterdamse organisaties die goed doen voor Rotterdamse kinderen ontvingen deze enorme waardering en een geldbedrag. Met het geldbedrag kunnen de winnaars weer mooie activiteiten en projecten voor kinderen opzetten. Kinderombudsman Stans Goudsmit en Kinderburgemeester Louey Zerourou hielpen mee bij de uitreiking van de Awards. Met het uitreiken zet de gemeente Rotterdam graag organisaties en individuen in het zonnetje, die met hun initiatieven bijdragen aan het gezin en veilig opgroeien van Rotterdamse kinderen van 9 tot en met 18 jaar.

 

 

 

 

Uit het juryrapport: ,,Door de workshops te geven maakt Ishmail contact met kinderen in alle leeftijden en uit alle culturen. Hierbij gaat hij uit van het unieke van ieder individu en stimuleert en motiveert hen om zichzelf te zijn. Diverse leerlingen vertellen hem regelmatig dat ze door zijn lessen anders tegen dingen zijn gaan aankijken. Dit bijzondere initiatief omschrijft de jury als zeer inspirerend.”

 

Ishmaïl heeft gelijk diverse plannen om zijn gewonnen geld goed in te zetten voor nieuwe projecten en programma’s voor kinderen. We feliciteren ook Fred Pijl uit Rotterdam-Prinsenland en Corrie Hoogenboom uit Middelland, de andere twee winnaars. Meer info via deze link.

 

 Reacties zijn gesloten .