Nieuws: Job Dura Prijs 2022 voor Kunstenaars verblijf van Chris de Jong

 

Graag laten we weten dat het in 2022 opgeleverde Kunstenaarsverblijf aan de Charloisse Lagedijk de Job Dura Prijs 2022 heeft gewonnen. Chris de Jong (medeoprichter van Verhalenhuis Belvédère) was opdrachtgever van dit circulaire gebouw, ontworpen door Bureau SLA. Het gebouw is geconstrueerd uit het natuurlijke materiaal kalkhennepbeton en biedt woon- en werkruimte aan kunstenaars, artiesten en theatermakers die tijdelijk in Rotterdam verblijven. De jury prijst de compromisloze, innovatieve toepassing. Daarbij roemt de jury Chris de Jong als opdrachtgever: “Het verbluffende resultaat dient mede te worden toegeschreven aan opdrachtgever Chris de Jong die tragisch genoeg nauwelijks van de woning heeft mogen genieten. Kort na de oplevering in juni 2022 stierf hij onverwachts. De prijs is daarmee ook een eerbetoon aan de doortastendheid, volharding en durf van Chris de Jong als opdrachtgever.”

 

Samen met enkele familieleden van Chris werken we vanuit het Verhalenhuis aan mogelijkheden om het Kunstenaarsverblijf in de geest van Chris voort te zetten. We danken het Job Dura Fonds voor de bijzondere waardering voor de compromisloze en gedurfde manier waarop Chris de Jong te werk ging om het onmogelijke mogelijk te maken.

 

Daarnaast bedanken wij het Job Dura Fonds voor de mooie prijsuitreiking en de bijbehorende magazine ‘Circulariteit en duurzaam materiaalgebruik’ met aandacht voor het Kunstenaarsverblijf. Onze felicitaties gaan ook uit naar BlueCity 010 voor de toekenning van de Daan Dura Aanmoedigingsprijs.

 

Zie via deze link een korte video over het gebouw met bureau SLA

 

Boven Job Dura Prijsuitreiking in Theater Zuidplein op 19 oktober 2022
Onder het Kunstenaarsverblijf Charloisse Lagedijk en Chris de Jong aan het werk op terras Verhalenhuis

 

 

 Reacties zijn gesloten .