Loop de luisterroute Kaapse Kleur – Kijk omhoog!

Dat Katendrecht een rijke culturele geschiedenis heeft is voor veel mensen onbekend, zelfs voor bewoners van de wijk. Hoog tijd voor een kennismaking met deze bijzondere kunstenaars en buren van weleer!
Haal een audioset met boekje (beide gratis) bij het Verhalenhuis en maak de wandeling ‘Kijk omhoog!’ langs negen muurschilderingen in de wijk Katendrecht.

 

Op negen 19e-eeuwse gevels in de wijk Katendrecht zijn ornamentlijsten ingeschilderd met kunstwerken van kunstenaars en markante figuren van het oude Katendrecht. Afgelopen zomer is hier tijdens het educatie-project Summerschool Belvédère aandacht aan besteed. Al lopend langs de ornamenten interviewden de deelnemende kinderen oud bewoners en betrokkenen.

Deze opnames zijn gemixt tot een kleurrijke luisterroute vol informatie over kunst, de geschiedenis van de wijk en persoonlijke verhalen van bewoners en betrokkenen. De gemengde samenstelling van de interviewers en de geïnterviewden; met contrasten als jong en oud, Kapenees en nieuwe bewoner of een wel of geen kunstkenner, geven een unieke kijk op de muurschilderingen en op de wijk Katendrecht .

Tijdens een wandeling met koptelefoon van ruim een uur neemt Katendrechter en theatermaker Archell Thompson je mee de wijk in naar de negen ornamenten. Terwijl jij omhoog kijkt en luistert, nemen de kinderen van Katendrecht en (oud) bewoners het woord. De Luisterroute is geschikt voor een breed publiek vanaf 9 tot 99+ jaar. De tour kan gepauzeerd worden, zodat er ook tijd is voor een kop koffie of iets anders lekkers.

 

 

De audiotour (gratis) is verkrijgbaar bij Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, Rotterdam. Het is ook mogelijk om met het boekje als gids, zonder de audioset, de route te lopen. Ook het boekje is gratis verkrijgbaar bij het Verhalenhuis en bevat een plattegrond en beknopte informatie over de kunst, de kunstenaars en het project Kaapse Kleur.

Afhaaltijden luisterroute:
De audioset en en of  het bijbehorende boekje zijn af te halen bij het Verhalenhuis zonder afspraak op vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 16 uur. Audioset uiterlijk 17:45 uur inleveren.
Buiten openingstijden of reserveren voor een groep of voor vragen over het educatieproject of de luistertour neem contact op met Karla de Witte:
via karla@verhalenhuisbelvedere.nl.
Borg betalen:
De luisterroute is gratis, maar we vragen wel borg voor de MP3 speler. Ofwel een identiteitsbewijs of een borgbedrag van 50 euro. Pinnen voor het borgbedrag is niet mogelijk dus graag contant betalen.

* Kaapse Kleur is een project van CBK Rotterdam in samenwerking met Verhalenhuis Belvédère waarbinnen negen ornamentlijsten met kunstwerken op Katendrecht zijn gerealiseerd. Daarbij hoort een publieksprogramma om bewoners en bezoekers te betrekken bij deze kunstwerken en de culturele geschiedenis van Katendrecht.
In dat kader vond afgelopen zomer het eduatieproject Kaapse Kleur  met een Summerschool binnen Belvédère plaats. Een week lang hebben zestien kinderen, samen met (oud-)bewoners en betrokkenen meer geleerd over de kunst, hun omgeving en elkaar. De Luistertour Kaapse Kleur is samengesteld uit (audio)opnames van Summerschool Belvédère.Reacties zijn gesloten .