Open Joodse Huizen

Joodse huizen pi

foto: de grootouders, moeder en oom van Annelies van Mechelen, op het terras in de tuin (1943) in de Graaf Florisstraat (privecollectie familie Rosenthal)

 

 

Mevrouw Annelies van Mechelen-Kneteman vertelt op 4 mei tijdens Open Joodse Huizen in Rotterdam in de Graaf Florisstraat over haar grootouders Josef en Claire Rosenthal. Dit is één van de 14 locaties waar in het kader van Open Joodse Huizen verhalen worden verteld over het joodse leven in en om de Tweede Wereldoorlog. In Verhalenhuis Belvédère vertelt Hans Walgenbach, voormalig directeur Historisch Museum Rotterdam, deze middag om 13 en 15 uur over Wally Elenbaas en zijn Joodse vrouw Esther Hartog die hier in 1944 onderdoken en bleven wonen tot hun overlijden in respectievelijk 1998 (Esther) en 2008 (Wally).
Open Joodse Huizen is een programma van kleinschalige bijeenkomsten van herinneren en herdenken. Het Joods Historisch Museum organiseerde in 2012 de eerste editie van Open Joodse Huizen in Amsterdam. Inmiddels vindt Open Joodse Huizen plaats in acht steden. In Rotterdam organiseert het Joods Cultureel Kwartier (nieuwe naam voor het Joods Historisch Museum) deze dag in samenwerking met Stichting Comité Loods24.

 

www.openjoodsehuizen.nl.

Joodse huizen 2

 foto © Wally Elenbaas: Esther Hartog op hoek Veerlaan/Rechthuislaan in Rotterdam KatendrechtReacties zijn gesloten .