Presentatie Rotterdam, Noorderlingen – 101 groepsportretten in hal Bibliotheek Rotterdam

Rotterdam, Noorderlingen – 101 groepsportretten is het lang verwachte vervolg op het fotoboek Rotterdam, de Zuiderlingen – 155 groepsportretten. In 2008 werd het eerste exemplaar door Hare Majesteit de Koningin in ontvangst genomen. Sinds die tijd maken Joop Reijngoud en Linda Malherbe groepsportretten om mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar te maken. Ruim twee jaar trokken zij door de Rotterdamse wijken Oude Noorden, Agniesebuurt en Provenierswijk en portretteerden duizenden bewoners en ondernemers. De groepen zijn benaderd op basis van hun interesse: ze delen een woon- of werkplek, een opleiding, een beroep of een passie. Iedere locatie werd voor de gelegenheid omgebouwd tot een fotostudio, om de locatie en activiteit maar vooral alle mensen in het licht te zetten. Kom kijken naar de reizende tentoonstelling Rotterdam Noorderlingen deel twee met 54 portretten op een van de vier locaties.

 

Met portretten van o.a. de leden van de Filippijnse gemeenschap en de Ethiopische Kerk, kunstenaars van de Route Du Nord en de car tuners bij Boegie, de ouderen van Tori Oso en Orkide, de studenten van het Grafisch Lyceum en de Popacademie, de darters bij Companje, de music-hosts in BIRD tot en met de Chinese docenten van Dan Hua en de pizzabakkers van Angelo Betti.

 

Het fotoboek Rotterdam Noorderlingen bevat 240 pagina’s en biedt
naast de 101 groepsportretten; een korte toelichting per foto, een beschouwing door Els Desmet en Arnold Reijndorp en een kijkje achter de schermen met acht persoonlijke interviews met Noorderlingen. Het boek (ISBN 978-90-810602-0-2) kost 24,95 euro en is te verkrijgen bij diverse Rotterdamse boekhandels en Rotterdamse musea.

 

Locaties en data expositie:

Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110, 27 maart tot 2 april 2013

Zadkine Rotterdam (restaurant), Benthemstraat 27, 3 tot 27 april 2013

Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10, 28 april tot 15 mei 2013

De Banier, Banierstraat 1, 16 mei tot 1 juni 2013

 

Toegang:

Alle exposities zijn gratis te bezoeken.

 

Rotterdam Noorderlingen is gemaakt en samengesteld door Linda Malherbe en Joop Reijngoud, met tekstbijdragen van Els Desmet en Arnold Reijndorp. Met dank aan Deelgemeente Noord, Havensteder, Woonstad en gemeente Rotterdam Dienst Kunst & Cultuur.Reacties zijn gesloten .