Op locatie

De initiatiefnemers van Belvédère werk(t)en aan verschillende projecten in de stad waaronder:

 

 

Rotterdam, de Noorderlingen

101 Groepsportretten van mensen die samen een plek delen in het Oude Noorden, de Agniesebuurt en de Provenierswijk. Partners: gemeente Rotterdam dienst Kunst & Cultuur, deelgemeente Noord, Woonstad Rotterdam & Havensteder (2013).

 


……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

Langs de Brandgrens

14 mei 1940: het bombardement op de stad Rotterdam. 2010: 54 Ooggetuigen vertellen in een mobiele Verhalenstudio die langs de Brandgrens reist, over wat zij precies 70 jaar geleden zagen, wat ze hoorden, wat ze voelden.  De mooiste fragmenten zijn samengebracht in Luistervoorstellingen, destijds in Historisch Museum Rotterdam te beleven. Het Luisterboek met 4 cd’s  en 60 pagina’s prachtig fotomateriaal is verkrijgbaar bij o.a. Boekhandel Snoek, Oosterboekhandel J. Amesz, Voorlopig, vh Van Gennep, het Oorlogs- en Verzetmuseum, Museum Rotterdam en het Gemeentearchief Rotterdam.

Sinds 2013 gaat het opnemen van de verhalen van ooggetuigen verder. Wilt u zich hiervoor aanmelden? Dat kan via info@verhalenhuisbelvedere.nl.

Kijk voor meer informatie op  www.werkenaanverhalen.nl

 De heer Dirk Onderdelinden en mevrouw Annelies Knetemann vertellen aan de journalist van de Volkskrant over hun ervaringen.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

AFF! Afrikaander Foto Festival

AFF! was een jaarlijks fotoevenement in de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid, een van de oudste migrantenwijken van Nederland. De wijk ondergaat sinds 2007 een ingrijpende vernieuwingsoperatie. AFF! maakt de bewoners zichtbaar en nodigt iedereen uit een kijkje te nemen in het familie- en gemeenschapsleven in de wijk, de transformatie, de dagelijkse bezigheden en de persoonlijke geschiedenissen. De foto’s komen vooral uit familiealbums van bewoners zelf; deze worden opnieuw gefotografeerd, geordend, samengebracht en uitgelicht. AFF! toont levensverhalen en creërt trots, openheid en binding met de omgeving en met elkaar. Partners: Vestia Rotterdam Feijenoord, deelgemeente Feijenoord, Stichting DOEN, Stichting ter bevordering van Volkskracht & Museum Rotterdam.

www.afrikaanderfotofestival.nl

 

Ali Ozkal en familie voor zijn fotogalerij

 
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

Chinees Meisje

‘Chinees Meisje’ is ontstaan in 2009: op uitnodiging van Theater Walhalla in Rotterdam is speciaal voor de Operadagen Rotterdam in samenwerking met Fenmei Hu een operawandeling ontworpen. Het publiek maakte gedurende tien dagen  kennis met de Chinese gemeenschap in Rotterdam, en met Chinese opera en cultuur in het bijzonder. In 2010 is op uitnodiging van Kosmopolis Utrecht een fototentoonstelling ‘Chinees Meisje’ gemaakt met de Chinese gemeenschap in Utrecht, en in 2011 is op uitnodiging van Kosmopolis Den Haag een verdieping als vervolg gemaakt: The Hu Family. The Hu Family is het persoonlijke verhaal van Fenmei Hu, beeldend kunstenaar, geboren in China en sinds haar negende woonachtig in Nederland. Samen met Joop Reijngoud en Linda Malherbe ging zij op zoek naar haar wortels. Zij logeerden bij haar opa en oma in haar geboortedorp Yuhu in China, en bezochten haar geëmigreerde familie in Italië. Een wandeltentoonstelling vanuit het stadhuis in Den Haag leidde het publiek naar het Chinatown van Den Haag, later was de expositie ook in Peking te zien, en in (de personeelskantine van) het Stadhuis van Rotterdam. Met de Chinese gemeenschap in Amsterdam wordt gewerkt aan een uniek vervolg in de hoofdstad.

www.chineesmeisje.nl