Za 5 nov.: Riyaaq’s Migratiefeest Rotterdam

52245236

 
Riyaaq Weheliye viert haar 25 jaar in Nederland zijn én haar diploma bij de Hogeschool Rotterdam (sociaal-juridische dienstverlening) met een feest in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère. Kom kennismaken met Riyaaq en haar familie en vrienden. Zij nodigt u graag uit haar bijzondere feest van binnenuit mee te maken.
Wanneer: zaterdag 5 november 2016
Tijd: 19 – 21 uur

 

Somalische & Rotterdamse

Riyaah is geboren in Somalië en vanwege de burgeroorlog in haar geboorteland gevlucht naar Nederland, samen met haar moeder en zus. Riyaah was toen 7 jaar. Nu is ze zelf moeder van twee jongens, werkt ze bij stichting Nieuw Thuis Rotterdam en heeft zojuist haar hbo-diploma behaald. Ze heeft vriendinnen uit bijna alle culturen in de stad. Ze tolkt al tien jaar vrijwillig voor Somalische Rotterdammers omdat ze graag iets betekent voor anderen en haar stad Rotterdam.

Somalië is een land in de hoorn van Afrika. Somaliërs zijn een nomadenvolk. De kameel is een belangrijk statussymbool en kamelenmelk is een favoriete drank.

 

In de Volkskeuken van Belvédère kan publiek van binnenuit kennismaken met de culturele tradities en gewoonten van Rotterdammers. U bent van harte uitgenodigd dit Volkskeukenfeest mee te maken, te komen luisteren, proeven en dansen. Inclusief verhaal en rondleiding door Belvédère.

 

Deelname gratis, maar let op: i.v.m. beperkt aantal plaatsen reserveren noodzakelijk. Bel 010 720 0997 of mail naar:

reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

 

 Reacties zijn gesloten .