Za 19 & zo 20 dec.: Salon Belvédère uitgesteld

 

 

Net nu we hadden bedacht dat de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère vanwege COVID-19 omgetoverd zou worden tot een (tijdelijke) kap- en massagesalon  op zaterdag 19 december en zondag 20 december mogen nu ook alle kapsalons niet meer openblijven. Daarom zal Salon Belvédère worden uitgesteld naar een nader te bepalen datum in 2021.

Bezoekers kunnen hopelijk in het nieuwe jaar snel een keer terecht in Salon Belvédère, voor een knip- of scheerbeurt, een ontspannende stoel-, voet- of handmassage, een luisterend oor, een luisterverhaal of een praatje. Speciaal voor die gelegenheid zullen Rotterdamse kappers met hun haarkunsten en verhalen in het Verhalenhuis acte de présence geven onder wie Ozed ‘Ozzy’ Omigie, de eerste Afrokapper van Rotterdam-Zuid én kapper Ismael van = op de Kaap, de haarsalon uit de Katendrechtsestraat. Ook zijn we vereerd met de optredens van de Syrische kapster Faten Kiwan en Syrische kapper Amar Moussa van de kapperswinkel Patchi Alotchi in Rotterdam-West. Daarnaast zal kapper Ho-San Tsang (79) de opening verrichten, zal thuiskapster Muzeyyen Özkan knippen en biedt de Kaapverdiaanse Carlos de Pina stoelmassage.

Line-up:
Kapper Ho-San Tsang – kapster Faten Kiwan – stoelmasseur Carlos de Pina – voetmasseuse Myra v.d. Schee – kapper Ozed Omigié – kapper Ismael – kapper Amar Moussa – kapster Muzzeyen Özkan.

 

Voor Salon Belvédère gelden speciale tarieven; (bij)knippen of scheren of masseren is €15 p.p. Een knip/scheer/föhn-afspraak is 45 min, een stoel- of voetmassage 30 min. Reserveren van een afspraak is in de lockdown noodzakelijk; wanneer de nieuwe datum bekend is, kan er weer gereserveerd worden.

 

Aanleiding is ook een nieuwe tentoonstelling rondom het leven van Ruby en Conny Kamerbeek, het kleurrijke stel dat bijna 25 jaar in de Katendrechtse Atjehstraat een kapsalon runde. Ruby was ook jazzpromotor, mede-oprichter van B14 jazzpodium en haalde beroemde internationale artiesten naar Rotterdam en naar William’s Paradise Bar op de Kaap. Onlangs moesten Ruby en zijn vrouw Conny hun woning – een waar museum –  in de wijk Vreewijk tijdelijk verlaten, vanwege een renovatie door de woningcorporatie. Hun verhalen – over de kapsalon, de jazz én zijn circusfamilie – en een deel van hun huis en bijzondere verzameling is daarom straks te zien in de expositie. De opening is te verwachten in januari op nader te bepalen datum.


Hou ook voor actuele berichten de website van Belvédère in de gaten: www.verhalenhuisbelvedere.nl.Reacties zijn gesloten .