Expositie Potluck
3 oktober tot
14 november

MB 1952-14 (PK) Wally Elenbaas Zonder titel 1951 ingekleurde lithografie 416x555 mm (web)

Wally Elenbaas, Zonder titel, 1951, Museum Boijmans Van Beuningen

In 2014 opent Belvédère, Verhalenhuis Rotterdam haar deuren in Rotterdam- Katendrecht. Het huis wordt op dit moment gerenoveerd en (her)ingericht. In het kader van het World Food Festival in Rotterdam presenteert Belvédère van 3 oktober tot 14 november 2013 – tijdens de verbouwing – alvast de tentoonstelling POTLUCK .

 

POTLUCK betekent letterlijk een gezamenlijke maaltijd waarbij iedere gast eten meebrengt en dit deelt met de andere gasten. POTLUCK in Belvédère focust echter niet op het eten maar op het eet- en drinkgerei. Te zien zijn potscherven uit de tijd van Erasmus tot en met de eetborden van thuiskoks uit de Volkskeuken en het serviesgoed van Rotterdammers van nu. Schuif aan bij POTLUCK aan de grote tafel waar een bijzonder assortiment serviesgoed persoonlijke verhalen uit de hedendaagse stad verbeeldt. Ook in Museum Boijmans Van Beuningen is een kleine POTLUCK tafel gedekt in het museumrestaurant.

 

Datum en tijd: 3 oktober t/m 14 november 2013

Openingstijden: do, vr, za en zo van 11.00 tot 18.00 uur.

Locatie: Belvédère, Verhalenhuis Rotterdam, Rechthuislaan 1, Rotterdam-Katendrecht

Toegang: gratis (tijdens de verbouwing).

Van donderdag tot en met zondag is er tussen 12.00 tot 13.30 uur een lunch gemaakt door een stadsbewoner, reserveren via info@belvedererotterdam.nl (€ 15,-)

 

Iedere bezoeker wordt van harte uitgenodigd om iets van eigen serviesgoed mee te nemen en de tentoonstelling aan te vullen met een verhaal.

 

 Reacties zijn gesloten .