Mei & juni: Stilleven in Rotterdam, een Elenbaas Estafette Expositie

 

De Rotterdamse kunstenaar Wally Elenbaas (1912-2008) woonde en werkte samen met zijn joodse vrouw Esther Hartog, van 1942 tot aan 2008 in hun woning aan de Rechthuislaan 1 in Rotterdam-Katendrecht, nu onderdeel van het Verhalenhuis.

 

Omdat het Verhalenhuis in deze corona-tijd is gesloten, gaat een kunstwerk van Elenbaas op estafette, van huis tot huis. Een stilleven van Wally uit de collectie van Belvédère gaat op reis door de stille stad en haalt zo verhalen op. We bezorgen het werk elke dinsdag en vrijdag in april/mei/juni bij een nieuwe ‘bruikleennemer’, oftewel een Rotterdammer die voor drie dagen een mini Elenbaas-expositie aan huis heeft: de grafiek-in-lijst/het stilleven, een programmablad en een dagboek. We vragen de gastheer/vrouw een mooie plek in huis uit te kiezen en in het meereizende dagboek de plek, de belevenissen, overdenkingen en eventuele ontmoetingen van die dagen te laten zien en beschrijven. Plus een volgende bruikleennemer te adviseren, zo wordt het een echte estafette en… wie weet komt de Elenbaas zo ook nog een keer bij u langs.

 

   

De uiteenlopende levens in de stad van nu zullen elkaar zo ontmoeten. Het Elenbaas-stilleven krijgt een extra dimensie in zijn biografie. Later keert het werk met de verhalen terug naar de plek waar het gemaakt is, en zal deze te zien zijn in het Elenbaashuis Museum in Katendrecht. Hierbij worden alle vertellers en publiek uitgenodigd op bezoek te komen.

 

De belevenissen van de Elenbaas expositie estafette zijn te volgen in het Facebook foto album en in onze Instagram stories.

 Reacties zijn gesloten .