April: Ishmail Kamara & Hamed A. Nadoshan in De Gids, Rotterdam-special 2021

 

De Gids is het oudste literaire en algemeen culturele tijdschrift van Nederland en werd in 1837 opgericht. Het tweede nummer in 2021 is een themanummer geheel gewijd aan de stad Rotterdam.
Met plezier en trots kondigen we de podcast aan waarin Wytske Versteeg met dichter Ishmail Kamara in gesprek gaat over Rotterdam, de stad die zijn muze werd. Ishmail raakte geïnspireerd door citaten op de muren van de straten in de wijk het Oude Westen. De poëzie op de muren maakte dat hij zich thuis mocht voelen in Rotterdam. Daarnaast vertelt hij ook nog eens mooi wat het Verhalenhuis voor hem betekent. Dichter en schrijver Ishmail Kamara vluchtte in 2012 vanuit Sierra Leone.
Luister via deze link hier naar de podcast.

Ook is er een bijdrage van Hamed A. Nadoshan. Hij is Rotterdams’ tweede vluchtschrijver die – na de Syrische auteur Adnan Alaoda – nu samen met zijn vrouw Mojde Radankoupaei in het gastenverblijf van Verhalenhuis Belvédère veilig kan wonen en werken.  Hij is auteur, onderzoeker, journalist, scenarioschrijver en radioproducent en geboren in 1982 in Teheran, Iran. Hij heeft vijf boeken in het Perzisch gepubliceerd. Eén van zijn korte verhalen en het eerste hoofdstuk van zijn recente roman zijn naar het Nederlands vertaald. Het verhaal “Natte vlek op witte muur” voor de Gids 2021/2 is het eerste artikel dat hij rechtstreeks in het Nederlands schreef.
Verder zijn er in deze Rotterdam special bijdragen van Dean Bowen, Piet Gerbrandy, Sanneke van Hassel, Daphne Huisden, Elten Kiene, Charlie Koolhaas, Paul van de Laar, Kesia Smit en Anne Vegter. Lees hier meer over De Gids en het Rotterdam-nummer.

 Reacties zijn gesloten .