Van 19 t/m 21 mei: O. Oh. Rotterdam, moderne levensliederen van Maktub

 

Rowan de Vos en Lisse Knaapen van MAKTUB vinden dat het verhalende levenslied terug moet naar de kroeg: de vrijhaven voor elke rang en stand, daar klinkt de stem van het volk…..

 

Welkom in Café O. Oh. Rotterdam, tijdens het O. Festival in Verhalenhuis Belvédère!

 

Geïnspireerd door de muzikale grondleggers van het Nederlandse levenslied en de rijke historie van Verhalenhuis Belvédère, creëert MAKTUB een gedenkwaardige ‘kroegavond’ die vermaakt, wringt en speelt met de verwachtingen van het publiek. “De omgeving van de mens is de medemens” – J.A. Deelder. Of is het diens Iphone?

 

“Rowan en Lisse tillen het alledaagse Rotterdamse leven op, maken het troostvol en universeel en zingen het vanuit hun tenen naar je hart.” – Hans Blik, zakelijk directeur O.

 

 

In het levenslied anno 2023, geschreven door Rotterdamse schrijvers, bezingen twee troubadours het nu en de toekomst. Van generatie X tot de Y tot de Z, deelscooteroverlast, take-away, high rise flats, gentrificatie en SpaceX driven society.

 

Een kroegavondje met moderne levensliederen over het nu en de toekomst door MAKTUB, voorafgegaan door een heerlijke maaltijd uit de Volkskeuken van het Verhalenhuis met toepasselijke levensliederen uit Suriname, Indonesië of Kaapverdië.

 

 

 

De gastkoks in de Volkskeuken die met hart en ziel en zaligheid hun heerlijkste recepten koken zijn Brigitte Doest (Surinaamse Volkskeuken vrijdag  19 mei), Nanny en Yin (Indonesische Volkskeuken zaterdag 20 mei) en Ana Paula da Cruz (Kaapverdische Volkskeuken zondag 21 mei). Reserveer hieronder een plekje aan tafel voor de maaltijd.

 

 

Wanneer: 

 

vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei:

18 uur maaltijd – 19 uur voorstelling

21 uur maaltijd – 22 uur voorstelling

 

zondag 21 mei

14 uur maaltijd – 15 uur voorstelling

18 uur maaltijd – 19 uur voorstelling

 

Kosten:

Voorstelling (duur 50 min.): € 17,50 p.p.

Volkskeukenmaaltijd vooraf (duur 50 min.): € 12,50 p.p.

Let op: voor deze twee onderdelen zijn aparte reserveringen nodig, zie hieronder.

 

 

Reserveren:

 

Voorstelling reserveren à 17,50, keuze 19/20/21 mei – reserveer hier via deze link

 

Maaltijd reserveren à 12,50, keuze reserveren via onderstaande links:

vrijdag 19 mei – 18 uur : gastkok Brigitte Doest (Rotterdam/Suriname)

vrijdag 19 mei – 21 uur: gastkok Brigitte Doest (Rotterdam/Suriname)

zaterdag 20 mei – 18 uur: gastkoks Yin en Nanny (Rotterdam/Indonesië)

zaterdag 20 mei – 21 uur: gastkoks Yin en Nanny (Rotterdam/Indonesië)

zondag 21 mei – 14 uur: gastkok Ana Paula da Cruz (Rotterdam/Kaapverdië)

zondag 21 mei – 18 uur: gastkok Ana Paula da Cruz (Rotterdam/Kaapverdië)

 

 

“De Kaap met haar talloze verhalen, haar festivaltraditie en levensliederen….daar mag een festival als O. gewoon niet ontbreken. Samen met Theater Walhalla en Verhalenhuis Belvedere zet O. in 2023 vol in op De Kaap. Met jonge makers en oudgedienden, met nieuw Nederlands muziektheater, kleinkunst en een brave new musical!” – Hans Blik, zakelijk directeur O. 

 

Take-over: O. X De Kaap! ⚓ O. programmeert opera, muziek en theater all over de stad, en nieuw in 2023 is de take-over van Katendrecht! In samenwerking met Theater Walhalla & Verhalenhuis Belvédère zijn van 18 – 27 mei acht verschillende producties te zien van o.a. Flip Noorman & ‘de Moordmannen’, Collectief Ludvik, Stichting Cellosonate Nederland / Dutch Cello Sonatas i.s.m. OT en Nanoek. Met een thriller-opera, rauwe ballades en een ‘motherfokking’ musical.
www.o-festival.nl


Reacties zijn gesloten .