T/m 4 juli: poëtische raam-wandel-expositie WERKLICHT#FENIX I

 

Van 12 juni t/m 4 juli 2021 presenteert kunstenaarscollectief WERKLICHT in samenwerking met Verhalenhuis Belvédère de poëtische Raam-Wandel-Expositie ‘WERKLICHT#FENIX I’ als onderdeel van Poetry International Festival 2021.

 

WERKLICHT tovert Fenixloods I in Rotterdam-Katendrecht in de zomermaanden om tot een grote vitrine. 100 Dichters presenteren hun werk geïnspireerd op de werken van 100 beeldend kunstenaars. De samenvoegingen zijn te zien in de vorm van een raamexpositie XL. Publiek wandelt rondom de Fenixloods 1 langs de ramen waar maar liefst 100 van de nieuwe ‘gesamtkunstwerke’ zichtbaar zijn.

Deelnemende beeldend kunstenaars en dichters zijn onder meer: Jeroen Naaktgeboren, Daniël Dee, Jana Beranová, Manuel Kneepkens, Ishmail Kamara, Hans Wap, Dox, Robert van der Kroft, Maureen Versprille, Toine Horvers, Rafaël Philippen, Mohamed Aachboun, Vrouwkje Tuinman en Ahmed Aboutaleb.

Curator is WERKLICHT onder leiding van beeldend kunstenaar Theo Huijgens en dichter Joz Knoop. WERKLICHT is een collectief zo groot als de stad. Maar liefst 70 deelnemende kunstenaars en dichters in de expositie zijn woonachtig op Katendrecht. Start- en eindpunt is Boutique hotel Bed, Bites & Business in FENIX I.

 

Sinds de corona pandemie zijn veel bewoners & creatieven aan huis gekluisterd, tegelijkertijd is er meer dan ooit behoefte aan verbeelding en verbinding met name in de directe woon- cq leefomgeving. 100 Dichters maakten nieuwe poëzie bij een kunstwerk dat via een XL raamexpositie aan wie maar wil, wordt getoond. Alle deelnemers en locaties werken belangeloos mee. Verhalenhuis Belvédère maakt gedurende de expositieperiode de verhalen achter de route zichtbaar & nodigt actief bewoners en bezoekers uit voor een wandeltoer.

 

 

Over FENIX I

Gedurende de wandeling zijn er talrijke locaties in de FFF Fenix Food Factory en haar terrassen waar (ambachtelijk gemaakte) drankjes en hapjes genuttigd of meegenomen kunnen worden zoals 21 Pinchos Tapas Bar, Anne’s Fruit & Veggies, Anne’s Minimarket, Booij Kaasmakers, Jordy’s Bakery, Frank’s Ambacht, Soda’s Popmarket, Blije Wijnen en Kaapse Brouwers.

Een van de deelnemende kunstenaars is bovendien Eelkje Christine Bosch die tevens de eigenzinnige boekhandel Bosch & De Jong runt en waar je terecht kunt om geheel geïnspireerd door de wandeling, poëzie aan te schaffen en mee naar huis te nemen.

De ramen zijn verder ter beschikking gesteld door dansgezelschap Conny Janssen Danst, Circus Rotje Knor, Codarts Circusschool, West 8 architecten, Heijmans en BBB Bed, Bites & Business Boutique Hotel.

 

Locatie startpunt: FENIX I, Bed, Bites & Business, Nico Koomanskade 94, 3072 LM Rotterdam-Katendrecht.
Toegang: gratis
Datum: van 12 juni tot en met 4 juli 2021, opening 12 juni 2021.

 

 

Het openingsprogramma is op 12.6 van 12 tot 6 uur. Langs de route zijn op zaterdag 12 juni van 12 tot 18 uur optredens van deelnemende kunstenaars en artiesten. De volledige line-up van zaterdag 12 juni:

 

12.00 u: Menno Smit – Nick J. Swarth (buiten voor Boutique Hotel BBB)

13.00 u: Ishmail Kamara – Irene Siekman (buiten voor Heijmans office)

14.00 u: Gijs ter Haar – Nikit Reshetnikov (buiten voor Circus Rotje Knor)

15.00 u: Mohamed Aachboun – Michline Plukker (buiten voor West 8)

16.00 u: Joz Knoop – Edwin de Voigt (buiten voor Conny Janssen Danst)

17.00 u: Eelkje Christina Bosch – Manuel Kneepkens (buiten voor Boekhandel Bosh & De Jong)

17.45 u: Jephta de Visser – Jana Beranová (buiten voor Boutique Hotel BBB)

Kom langs en geniet van kunst, poëzie, proeverijen en ontmoetingen van WERKLICHT#FENIX I rondom de eerste Fenixloods op Rotterdam-Katendrecht.

 

 

 Reacties zijn gesloten .