Verhalenkeet trekt weer de straten in

 

De Verhalenkeet

Verhalenhuis Belvédère trekt opnieuw de wijken in met de Verhalenkeet, een schaftkeetje omgebouwd tot professionele opnamestudio. Stichting Bevordering van Volkskracht en Opzoomermee zijn hierin partner, naast RTV Rijnmond en Stadsarchief Rotterdam. De Verhalenkeet reist op gezette tijden door de stad om de persoonlijke verhalen van Rotterdammers op te halen, vast te leggen, te laten horen en te bewaren voor de toekomst! Doel is Rotterdammers te laten weten dat ieders verhaal, iedere bewoner telt en van betekenis is voor zijn of haar straat, wijk en stad. De audio-interviews duren max. een uur en worden opgenomen in het Stadsarchief. Van de mooiste, grappigste, emotionele fragmenten uit de verhalen maken we compilaties, oftewel een luisterportret van iedere straat.

Deelnemende straten in 2016: Halsterenstraat, Heindijk, Drievriendendwarsstraat, Volmarijnstraat, Stampioendwarsstraat, Kellogplaats, Hofdijk, Witte Dorphof, Heggepad.

Luisteren met elkaar naar de stemmen, geluiden en persoonlijke verhalen van de straten via hoofdtelefoons, tegelijkertijd, geeft een bijzondere dimensie én verbinding. We brengen eind 2016 de straatportretten letterlijk weer naar de straten terug, en deze zijn vanaf 2017 in het Luisterhotel van Verhalenhuis Belvédère te beluisteren.

 

 

Foto © Joop Reijngoud

 

De Verhalenkeet in voorjaar 2016 op zoek naar de Ziel van de Wederopbouw.

In 2016 is deze ingezet om de verhalen over 75 jaar wederopbouw van de stad op te zoeken. Ruim 100 bewoners van allerlei leeftijden en achtergrond vertelden over hun leven en hun verbinding met de stad.

_5649

 

 

 

Uiteindelijk willen we de Verhalenkeet, het opnemen van de verhalen, en het ontsluiten en presenteren ervan aan elkaar, een permanente plek in de stad geven. Daarvoor zijn we op zoek naar partners.

5k 0794

 

8 _4778Reacties zijn gesloten .