Verwenavond voor Vrouwen van Zuid met Zina Platform

_3565

Zina Platform is een theatergezelschap onder leiding van Adelheid Roosen en bestaat uit makers van verschillende culturen en verschillende disciplines. Haar repertoire bestaat uit levensverhalen van wijkbewoners, o.a. de Wijksafari in Utrecht. Zina wil de wetten van het theater breken en de kaders van sociale beleefdheid; zij wil de toeschouwer raken en vooral de schoonheid van het vreemde laten ervaren.

 

In maart staat een nieuw theaterproject gepland: de Oversteek. In zeven steden, waar de voorstelling “Dantons dood’ van Toneelgroep Amsterdam wordt gespeeld, trekt Zina met een honderdtal mensen uit verschillende wijken op naar de schouwburg onder de vlag van ‘een volk’. Daar zijn de mensen onderdeel van de voorstelling, en blijven na afloop in de Schouwburg slapen. In de Rotterdamse Schouwburg doet Zina dit met honderd Zuiderlingen op 14 en 15 maart a.s. Van te voren organiseert Zina verschillende ontmoetingen waaronder de Verwenavond voor Vrouwen van Zuid in Belvédère. In december kwamen meer dan 70 vrouwelijke Zuiderlingen samen voor massages en verhalen in de Beauty Verhalensalon, voor de luisterverhalen uit de Postkast, en om verhalen bij de tentoonstelling Potluck te delen.

 

Kom je van Zuid en wil jij met Zina samen half maart een Volk vormen en Rotterdam vertegenwoordigen, geef je dan op bij de Zina Roedel-Chef in Rotterdam: Kim Zonneveld. Er worden nog een aantal ontmoetingen georganiseerd om alle praktische punten te bespreken, maar bel of mail gerust als je al vragen hebt.
Kim Zonneveld I 06 16283771 I kim.zonneveld@zinaplatform.nl

_3672Reacties zijn gesloten .