Expo nog tot 12 feb.: expositie DROOMBOEKEN over leven & werk Mies van der Perk

 

Samen met Galerie Atelier Herenplaats vieren we in september van dit jaar de 85ste verjaardag van de Rotterdamse kunstenaar Mies van der Perk (1938) met de eerste grote overzichtstentoonstelling van haar werk.

 

 

 

De tentoonstelling DROOMBOEKEN toont haar schetsboeken, tekeningen, schilderijen, foto’s, brieven en persoonlijke objecten. Samen vertellen ze over het leven van Mies van der Perk, over haar fantasieën als ook over haar Rotterdam en haar wereld in de stad.

 

Hoewel al op de lagere school haar tekentalent wordt opgemerkt, begint Mies pas echt met tekenen als ze vijftig jaar wordt. Kunst krijgt dan een grote rol in haar leven. Als ze bijna 70 jaar is, raakt ze betrokken bij Herenplaats, een atelier en galerie voor kunstenaars die werken buiten het reguliere kunstcircuit. Daar wordt haar talent en maakdrift gekoesterd en gestimuleerd.

 

“Zo goed als je lijf behoefte heeft aan eten, heeft je geest ook behoefte aan iets. Bij de één is het dit, bij de ander is het dat, bij mij is dat tekenen.” Wanneer ze ’s ochtends wakker wordt maakt ze snelle schetsen van wat ze die nacht in haar dromen heeft meegemaakt, de rest van de dag werkt ze deze uit tot tekeningen in haar schetsboeken. Pagina na pagina vult ze met haar getekende dromen. In de tentoonstelling zijn al haar Droomboeken voor het eerst tegelijk te zien.

 

 

 

Speciaal voor de tentoonstelling maakte Mies ook een persoonlijke selectie van werken van andere kunstenaars uit het atelier van Herenplaats: Ben Augustus, Livia Dencher, Hein Dingemans, Reginald Drooduin, Roland van Eck, Paulus de Groot, Louise Guardia, Hans Hartman, Cengiz Imamdi, Jaco Kranendonk, Niels Lagerwaard, Jacqueline Loeve, Johanneke van Nus, Remco Roggeveen, Ronald Schriel, Edward Teeuw, Wouter Valentijn en Brenda van Vliet.

 

 

Tentoonstelling DROOMBOEKEN

Wanneer: van 1 september tot 12 februari 2024

Openingstijden: dagelijks van 11 tot 17 uur (behalve wanneer de ruimte wordt gereserveerd voor/door groepen).

Toegang: gratis.

 

 

LET OP:

FEESTELIJKE OPENING IN AANWEZIGHEID VAN MIES & VELE KUNSTENAARS:

VRIJDAG 1 SEPTEMBER 2023 17.00 UUR

WEES VAN HARTE WELKOM!Reacties zijn gesloten .