Do 30 jan. e.v.: Peking Express, tramrit met Chinees eten & restaurantverhalen

 
 
In aanloop naar Chinees Nieuwjaar presenteert de RotterTram in samenwerking met Verhalenhuis Belvédère:
 

de Peking Express

 
een unieke tramrit door Rotterdam, van 2,5 uur met een authentiek Chinees achtgangendiner en bijzondere verhalen.
 
Wanneer
De Peking Express rijdt op donderdag 30 januari, vrijdag 31 januari en op zaterdag 1 februari 2020.
Vertrekpunt: Willemsplein. Aanvangstijd 18.30 uur.
 
Acht gangen
Belvédère’s gastkoks Fenmei Hu en Xinyu Zhu zijn beiden geboren in China en maken een bijzonder achtgangendiner; acht is het Chinese geluksgetal. Zo kan het nieuwe jaar van de Muis met voorspoed beginnen. Het diner bestaat uit gerechten vanuit hun hart met herinneringen aan hun thuis in China en met een knipoog vanuit het Rotterdamse Chinatown. Fenmei werd geboren in de provincie Wenzhou en kwam als 9-jarig meisje naar Nederland waar haar ouders een restaurant hadden. Xinyu komt uit de Sichuanese hoofdstad Chengdu en reisde naar Rotterdam voor haar studie. Daar werd ze niet gelukkig van en ze besloot haar passie te volgen: koken. ‘Elk gerecht heeft een verhaal, wat wij graag willen vertellen.’
 
Luistervoorstelling
Daarnaast presenteert het Verhalenhuis tijdens de tramrit een luistervoorstelling uit de expositie Chinese Restaurantverhalen, die nog tot en met 7 maart te bezoeken is in het Verhalenhuis op Katendrecht, waar bijna een eeuw geleden het eerste Chinese restaurant van Nederland opende. In de jaren 80 was een derde van alle restaurants Chinees(-Indisch). Nu zijn alweer de helft van die restaurants verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor wokrestaurants, sushiketens, hippe Asian fusion concepten en authentieke eethuizen. Op initiatief van Fenmei Hu gingen we voor de tentoonstelling op zoek naar de plekken, recepten, gebruiken, de mensen en hun verhalen. We interviewden drie generaties Chinese Rotterdammers. Via Silent Disco-koptelefoons vertellen zij samen het verhaal van Chinatown Rotterdam in een audiocompilatie ofwel luistervoorstelling in de RotterTram.
 
Reserveren
De kosten voor de unieke tramrit inclusief het complete diner, dranken en de luistervoorstelling bedragen 88 euro per persoon.
 
Wie mee wil op de Peking Express kan via de website van RotterTram reserven via deze link. Reacties zijn gesloten .