Vr 10 juni: Poëzie in de Volkskeuken: Gonca Özmen & Nazmiye Oral

 

Op vrijdag 10 juni van 19 tot 22 uur presenteert Poetry International Rotterdam een bijzondere poëtische Volkskeukenavond met als hoofdgasten Gonca Özmen & Nazmiye Oral, inclusief een diner en afsluitend is er live muziek bij de nazit.

 

Let op: dit programma is Engelstalig

.

Gonca Özmen (Turkije, 1982) is een van de meest bekende en opmerkelijke Turkse vrouwelijke dichters van haar generatie en nu speciaal voor Poetry International Rotterdam in de stad. Haar gedichten zijn speels, ritmisch en origineel, in een taal die, soms zelfs in dezelfde zin, tradities weerspiegelt en doorbreekt. De liefde is nooit ver weg, ook al zal ze die zelden eenduidig of lyrisch belichten. Veelal vanuit een kritisch feministisch perspectief laat ze verwachtingen en verlangens botsen op al die vergissingen, fantasieën en onwaarheden die nou eenmaal vaak in de liefde spelen. 

 

Nazmiye Oral (Turkije, 1969) interviewt Gonca. Nazmiye is theatermaker, schrijfster en actrice en was eerder in Belvédère met theaterplatform Zina dat zij oprichtte samen met Adelheid Roosen. Zij is ook bekend van de voorstelling Niet meer zonder jou, dat zij samen met haar moeder Havva speelde. In 2020 was zij een van de hoofdgasten in het tv-programma Zomergasten. Oral zoekt in haar werk steeds naar hoe je je kunt verhouden tot andersdenkenden zonder jezelf te verloochenen. Zo ging ze in Zomergasten vooral op zoek naar de verbinding, want ‘mens zijn, dat vergt best wat oefening’.

 

 

Wanneer: vrijdag 10 juni 2022

Tijd: 19 – 22.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur

Kosten: € 15 per persoon inclusief programma en diner, exclusief drankjes. Reserveren noodzakelijk via deze link.

 

 

Over Gonca Özmen

Gonca Özmen (Turkije, 1982) is een van de meest bekende en opmerkelijke Turkse vrouwelijke dichters van haar generatie. Haar gedichten zijn speels, ritmisch en origineel, in een taal die, soms zelfs in dezelfde zin, tradities weerspiegelt en doorbreekt. De liefde is nooit ver weg, ook al zal ze die zelden eenduidig of lyrisch belichten. Veelal vanuit een kritisch feministisch perspectief laat ze verwachtingen en verlangens botsen op al die vergissingen, fantasieën en onwaarheden die nou eenmaal vaak in de liefde spelen. Wat Özmen daarmee vooral laat zien is hoe ingewikkeld en ongrijpbaar verhoudingen tussen mensen kunnen zijn. Al die verwachtingen en veronderstellingen; misverstanden liggen onvermijdelijk op de loer. Ook ingesleten patronen en opvattingen klinken door in haar werk, in het bijzonder die van de mannelijke kijk op vrouwen. Lichamelijkheid, kwetsbaarheid maar ook de normen en waarden waarmee het vrouwelijke lichaam omgeven wordt, spelen een grote rol in Özmen’s werk: My body is a gun made of sorrow / aimed at you”.

 

Over Nazmiye Oral

Theatermaker, actrice en schrijver Nazmiye Oral (1969) interviewt Gonca deze avond. Nazmiye is theatermaker, schrijfster en actrice en was eerder in Belvédère met theaterplatform Zina dat zij oprichtte samen met Adelheid Roosen. Zij is ook bekend van de voorstelling Niet meer zonder jou, dat zij samen met haar moeder Havva speelde. In 2020 was zij een van de hoofdgasten in het tv-programma Zomergasten. In haar werk zoekt Oral steeds naar hoe je je kunt verhouden tot andersdenkenden zonder jezelf te verloochenen. In Zomergasten ging ze vooral op zoek naar de verbinding, want ‘mens zijn, dat vergt best wat oefening’.

 Reacties zijn gesloten .