Vr 10 mei: Open Mic Helderheid Bokaal 2019

 
Ben jij of ken jij een zanger, rapper, spoken word artiest met een positieve boodschap? Doe mee aan de Helderheid Bokaal 2019!
 
Stichting Helderheid is op zoek naar talenten die zich meer willen verdiepen in de kunst van Positiviteit. “Het is onze missie om jongeren te stimuleren om ondanks wat er in deze wereld voor nare situaties ontstaan dat we toch een manier vinden om onszelf en anderen te motiveren met onze gaven van verbale kunstvaardigheid.”
 

 
SpelRegels:
Waar moet je optreden aan voldoen?
– De inhoud van je tekst is positief van aard;
– Je kunt de inhoud van je tekst onderbouwen. Dit wil zeggen dat je voor/na je optreden kunt uitleggen waar de tekst precies over gaat;
– Je hebt de tekst zelf geschreven. De beat hoeft echter niet van jezelf te zijn maar het liefst wel;
– Je tekst mag geen geweld of over seks of bevatten, ook mag het anderen NIET beledigen of uitdagen of onnodig schelden.
– Je optreden is professioneel vormgegeven. Dit wil zeggen: entertaining, strak en on time;
 
Aanmeldingen:
Stuur jouw biografie, foto, demo en locatie voorkeur naar: helderheidsbokaal2019@gmail.com.De voorrondes zijn in Den Haag en Rotterdam. Op vrijdagavond 10 mei in Verhalenhuis Belvédère! Op 31 augustus zal de grote finale op een nader te bepalen locatie plaatsvinden.
 
Wanneer: vrijdag 10 mei 2019
Tijd: 19 – 21 uur, inloop vanaf 18 uur
Locatie: Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam-Katendrecht
Entree en deelname is gratis, iedereen krijgt een welkomstdrankje en snack
Aanmelden is niet nodig.
 
Over H.E.L.D.E.R.H.E.I.D.
Breyten ‘’HELDERHEID’’ Muskiet is geboren op 16 juli 1978 en groeide op in het Rotterdamse IJsselmonde. Hij ging naar de Christelijke basisschool Juliana en de middelbare school Calvijn in Vreewijk. Hij was een liefdevol kind met een eigen mening en pittig karakter. Op zijn elfde jaar kreeg hij er een broertje Jarrone bij en op zijn achtiende een broertje Jahmar.
Breyten stond bekend als een leider en rolmodel in zijn omgeving die zich ontfermde over de zwakkeren. Ook al was hij zelf niet altijd een lieverdje, kwam hij op tegen onrecht. Tijdens zijn periode in de gevangenis, kwam hij tot het besef dat hij zijn leven niet wilde vergooien. Hij wilde deze wijsheid met andere jongeren delen en ging daarom jongeren stimuleren positieve keuzes te maken. Hij leerde ze hun school af te maken en zich in te zetten voor de wijk en de bewoners. Zijn bijnaam werd al snel ‘Help’, vanwegen zijn hulpvaardige karakter.
 

 
Hij begon zijn rapcarriere met Engelstalige teksten, maar koos al snel voor de Nederlandse taal. In de Engelse taal had hij een woordenboek nodig, maar in het Nederlands schoot het woordenboek tekort. Hij nam zijn rap-naam aan door het te vertalen van Breyten naar H.E.L.D.E.R.H.E.I.D: ‘Hoor elke les die een rede heeft en ignoreer dwaasheid.’ Hij richtte een eigen rapgroep op genaamd de “Tuig Commissie”. Naast de Tuig Commissie had hij ook een solo carriere waarmee hij drie solonummers uitbracht: HELDERHEID, Realiteit en Progressie. De laatste twee nummers verschenen op de compilatie CD ‘Alle 13 dope’ van het label Top Notch & HomeGrown. Zijn diepzinnige nummers zetten mensen aan het denken en zijn nog steeds van grote waarde in de rapscene. Breyten is door zijn moeder vernoemd naar de Zuid-Afrikaanse schrijver/dichter Breyten Breytenbach. Op 7 april 2004 overleed Helderheid op 25-jarige leeftijd in zijn slaap aan een hartstilstand. De rapper werd op 15 april 2004 begraven.
 
Sinds 2008 wordt jaarlijks het Helderheidfestival georganiseerd op het Helderheidplein. Voorafgaand aan het festival is er een reeks open mics en voorrondes waaraan beginnende rappers kunnen meedoen en een optreden kunnen winnen tijdens het Helderheidfestival. Jaarlijks wordt er de Helderheidbokaal uitgereikt aan het beste rapoptreden. De Helderheidtalentenjacht is de eerste “positieve talentenjacht”, waarbij het gaat om de tekst en inhoud die positief en realistisch dient te zijn.

 Reacties zijn gesloten .