Vr 10 mrt.: Zuid-Koreaanse Volkskeuken van Soyeon An
De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers delen hun lekkerste maaltijden met het publiek en vertellen en verbeelden gedurende de avond tegelijkertijd hun persoonlijke (migratie)verhaal.
Vrijdag 10 maart eten we uit de Volkskeuken van Soyeon An (Rotterdam/Seoul, Zuid-Korea). Iedereen is van harte uitgenodigd aan te schuiven. De voertaal is Engels (below English introduction).
Over Soyeon
Soyeon An is een Rotterdamse eetontwerper geboren in Seoul, Zuid-Korea. Ze maakt en vertelt het liefst verhalen via eten. Haar eetontwerpen zijn unieke belevingen die alle zintuigen en herinneringen willen aanspreken. Haar kookkunst is geïnspireerd op haar familie, in het bijzonder haar oma. Zij leefde samen met een Noord-Koreaanse man die heel zijn leven heimwee bleef houden naar het eten van zijn moeder. Soyeon’s meest recente onderzoek gaat over eetontwerpen met nieuwe smaken maar geïnspireerd op oude tradities, vergeten ingrediënten en veranderende eetgewoonten.
In de Volkskeuken
Op vrijdag 10 maart zal Soyeon een unieke maaltijd bereiden die bestaat uit een combinatie van Nederlandse ingrediënten en het eten van haar geboortegrond. Het wordt een driegangendiner met een speciaal Koreaans welkomstdrankje. Tijdens het diner vertelt ze naast haar persoonlijke verhaal ook over haar meest recente onderzoek: Hoe kunnen we herinneringen, geuren en kleuren van bepaald voedsel bewaren zonder dat het eten er letterlijk nog is? Via haar koken zal ze deze avond alle gasten op een creatieve wijze haar ‘sense of belonging’ of verbondenheid met haar cultuur en achtergrond laten beleven. Er is bovendien ook live jazz muziek door Miran Noh, een Koreaanse artiest met een van haar bands NOHMI (samen met Patricia Macheño).
Wanneer: vrijdag 10 maart 2023
Tijd: 18 – 22 uur
Kosten: 17,50 per persoon.
English version
Soyeon
Soyeon An is an eating experience designer born and raised in Seoul, South Korea and now living in Rotterdam, the Netherlands. She exhibits stories using food as a medium. Her designs are unique dining experiences, mostly grounded in the senses and nostalgia. Her cooking is inspired by her family, especially her grandmother who had lived with a man from North Korea who longed for his mother’s food which he couldn’t taste and meet ever again all his life.
Her most recent research recreates the dining experience with new taste and preservation of old traditions for disappearing ingredients and changing traditional eating habits.
In the People’s Kitchen, de Volkskeuken
Soyeon will cook her own unique Korean dish, which is a combination of ingredients from the Netherlands and the food of her hometown that stays in her memory on the 10th March at the Verhalenhuis Belvédère. The dinner will be a 3 course with a very special Korean house drink. With a storytelling of her most recent research; ‘How can we get back the memories and feelings of the certain food without having it anymore?’ through her culinary experience you will experience a different way of sense of belonging to her culture and nostalgia.
Extra
There’s going to be nice jazz music played by a Korean artist called Miran and one of her bands called Nohmi, musicians together.