Vr 10 t/m zo 12: Red Yellow Orange Blues in sunset kiosk in Buizenpark

 

Red Yellow Orange Blues: monumentaal videowerk & sunset hang-out

 

 

Speciaal voor Poetry International Rotterdam maakt kunstenaar Marieke van der Lippe met dichters Anne Vegter (Nederland) en Ishmail Kamara (Sierra Leone) en de bezoekers c.q. dichters van de Pauluskerk in Rotterdam een monumentaal videowerk. Het werk is gebaseerd op de gedachte van theologe Dorothee Sölle dat het vermogen tot verwonderen verbonden is aan het besef van onrecht.

 

Filmmaker en beeldend kunstenaar Marieke van der Lippe fotografeert al jarenlang zonsondergangen aan zee. In het steeds op hetzelfde moment op dezelfde plek zijn, in dit ’Being in Twilight, sta je met je rug naar hectiek en ervaart de grootse oneindigheid.

Gedurende de drie avonden van het festival wordt het werk vertoond in de festival pop-up buitenkiosk aan de Maas van Verhalenhuis Belvédère.

 

Wanneer: vr 10, za 11, zo 12 juni 2022

 

Tijd: vanaf 20.30 uur – 00.00 uur

 

Entree: gratis

 

 

 

Over Marieke van der Lippe

Marieke van der Lippe is videokunstenaar, documentaire- en filmmaker.  Ze is geboren in Leiden en sinds de jaren 80 woont en werkt ze in Rotterdam. Hier studeerde ze van 1987-1992 beeldhouwen aan de Willem de Kooning Academie. In 1996 is ze onderscheiden met een Prix de Rome in de categorie Film & Video. Zie haar eigen website via deze link, om haar werk te ontdekken. Marieke van der Lippe is een dochter van de zeeman en stukadoor Wuls van der Lippe en Maria J.A. Verhoeven en de zuster van de beeldend kunstenaar Klaar van der Lippe.

 Reacties zijn gesloten .