Za 11 jan. De Roemeense Volkskeuken & solo-voorstelling van Oriana van der Sande-Semenciuc

 
  

 

“Het meisje en de revolutie”

De Roemeense revolutie van december 1989. Veel mensen weten zich daar nog iets van te herinneren. De val de Berlijnse Muur, het einde van de IJzeren Gordijn. De revolutie die de Roemeense dictator Ceaușescu ten val bracht is de allereerste revolutie die rechtstreeks te volgen was op alle televisies over heel de wereld.
 
Maar hoe was het om dit als 12-jarige in Roemenië te beleven? Gewoon thuis, in de woonkamer. Gekluisterd aan de televisie. Ouders, dronken van blijdschap die het niet helemaal durfden te geloven. De smaak van vrijheid. Voor het eerst naar school zonder uniform. Voor het eerst geen partijleuzen hoeven te scanderen. Het portret van de dictator weg van de muur.
 
Nu is het 30 jaar later. Oriana van der Sande woont al bijna net zo lang in Nederland en kijkt nu terug naar wat toen gebeurd is. Door de ogen van het kind dat ze toen was. ‘Het meisje en de revolutie’ is een persoonlijke herinnering en een historisch document ineen. Verteld met de luchtigheid van een jong meisje, maar met de voelbare ernst van de situatie.
 
De solovoorstelling van Oriana wordt voorafgegaan door een maaltijd uit de Volkskeuken van de Rotterdams-Roemeense gastkok Ana Samson..
 
Wanneer: zaterdag 11 januari 2020
Tijd: 18 – 22 uur, inloop vanaf 17.30 uur
Kosten: 15 euro per persoon inclusief maaltijd en welkomstdrankje.
Reserveren noodzakelijk en kan via deze link.
 
Over Oriana
Oriana werd geboren in Craiova, Roemenië. Op 13-jarige leeftijd verhuisde ze naar Nederland waar ze Nederlands leerde met een licht Limburgs accent. Na haar studententijd aan de UvA werkte zij als communicatieadviseur voor verschillende organisaties in binnen- en buitenland. Later startte zij haar eigen bedrijf gericht op coaching van mensen met een internationale achtergrond en het geven van trainingen interculturele communicatie. Oriana ontdekte storytelling in 2017 en realiseerde zich toen wat de kracht van het delen van verhalen is. Ze is onlangs afgestudeerd aan de Mezrab Storytelling School in Amsterdam. Als verhalenverteller combineert zij persoonlijke ervaringen over migratie, integratie, wortels en identiteit met haar passie voor Oost-Europese geschiedenis, cultuur en volksverhalen.Reacties zijn gesloten .