Vr 13 mei: prelude Rode Tulp Film Festival

Na drie succesvolle edities presenteert het Rode Tulp Film Festival (RTFF) dit jaar opnieuw het allerbeste van de Turkse arthouse cinema. Dit jaar groter en feestelijker dan ooit in maar liefst zes verschillende steden. In Rotterdam vindt dit jaar het festival plaats tussen 27 mei en 30 mei in Lantaren-Venster. Om alvast in de festivalsfeer te komen organiseert Verhalenhuis Belvédère voorafgaand aan RTFF een bijzondere filmavond in aanwezigheid van betrokkenen van het festival – met speciale bio-veganistische hapjes uit de keuken van gastkok Pinar Coşkun en drankjes als Raki, Turkse thee en Turkse koffie.

 

De filmkeuze is gemaakt door Hüma Birgül, een artist in residence uit Instanbul en betrokken bij RTFF. De film Baska dilde ask (NL: Liefde in een andere taal) vertelt het liefdesverhaal van een doofstomme man en een jonge, moderne vrouw uit Istanbul. Alle taboes en gewone liefdesconflicten komen langs gedurende de film, met prachtige beelden van Istanbul. Hüma zal het verhaal van de film in context plaatsen van de huidige samenleving in Istanbul. Na de film gaat zij graag in gesprek met de bezoekers.

 

Koffiedik kijken

Speciaal voor deze avond stellen we drie bezoekers in de gelegenheid om hun toekomst te laten voorspellen door Pinar Coşkun, ook de gastkok van de avond. Via de reserveringen zullen we drie maal koffiedik kijken verloten onder belangstellenden.

 

Programma

19.00 uur: ontvangst

19.30 uur: start programma:

filmvertoning Baska dilde ask (NL: Liefde in een andere taal) – let op: Engelse ondertiteling

inleiding en nagesprek door Hüma Birgül

Rond 22.00 uur: einde programma

 

Let op: dit is een Engelstalig programma

Toegang € 7,50 p.p., reserveren noodzakelijk via reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

 

fotoğraf 5

3a6dbba

 

 

foto’s uit privécollectie

Pinar Coskun

 

 

 

 

 

Over RTFF

De Culturele Stichting Nederland Turkije, verantwoordelijk voor de realisatie van het festival, maakt zich als organisatie hard voor culturele en kunstzinnige inspanningen in Nederland. Het festival heeft in de afgelopen drie jaren platform geboden aan o.a.de Turkse arthouse films, filmmeetings, masterclasses van internationaal befaamde filmmakers zoals Nuri Bilge Ceylan & Ferzan Ozpetek, etc. Ieder jaar wordt de felbegeerde Rode Tulp Awards uitgereikt aan een van de films uit de Rode Tulp Filmcompetitie.

Kunst wordt in brede zin opgevat bij het Rode Tulp Film Festival. Daarom staat ieder jaar een maatschappelijke thema op de agenda, waarbij door het medium film de raakvlakken tussen kunst en maatschappij worden onderzocht. Dit jaar staat het thema ‘Vluchtelingen’ (gedwongen migratie) op de maatschappelijke agenda. In dat kader vertoont het festival een bijzondere selectie films en organiseert diverse thema-events om stil te staan bij de recente ontwikkelingen op het gebied van de vluchtelingen.

Hou het programma in de gaten

 

home_slide03-1200x525Reacties zijn gesloten .