Vr 13 okt.: Kaapse Tafel Jubileumlunch

Verhalenhuis Belvédère viert deze week haar tienjarig bestaan. Daarom presenteren we op vrijdag 13 oktober een extra jubileum editie van de Kaapse Tafel. Kom mee toosten en mee lunchen en reserveer een plek aan tafel!

 

 

 

 

Jubileumlunch

Het markante hoekpand aan de Rechthuislaan deed begin 20e eeuw dienst als proeflokaal en daarna als jazzclub in oorlogstijd. Er werden ook worstelwedstrijden gehouden, het was een bioscoop, Griekse nachtclub annex restaurant en wijkmuseum. Vooral door alle legendarische verhalen die de Kapenezen kwamen vertellen, transformeerde de tijdelijke werkplek van de makers van de Zuiderlingen tussen 2008 tot 2013 heel organisch tot het ‘Verhalenhuis’ van Rotterdam.

Nu viert Belvédère 10 jaar na dato deze officieuze opening met een jubileumjaar met activiteiten. Op vrijdag 13 oktober is er een extra feestelijke editie van de Kaapse Tafel. Belvédère eert de Kapenezen, de mensen die op de Kaap geboren en getogen zijn en de Katendrechters die misschien niet hun wieg hier hadden staan of even weg zijn geweest, maar wel alle verhalen en legendes mede kleur hebben gegeven. Alle zestigplussers die wonen op de Kaap zijn van harte uitgenodigd om als onze gast gratis te komen lunchen. Iedereen die heel graag Kapenezen en Katendrechters ontmoet en de echte verhalen wilt horen, kan aanschuiven.

 

Wanneer: vrijdag 13 oktober, van 12 tot 14 uur

Kosten: voor 60+ Katendrechters gratis, voor andere bezoekers € 10 per persoon

Reserveren: reserveren kan via 010 720 0997 of via deze link.

 

PS En alvast in het vooruitschiet: op zaterdag 2 december organiseren we de grote Kaapse familiereünie. We nodigen graag álle bewoners van Katendrecht; de originele, voormalige, bestaande en nieuwe Kapenezen en Katendrechters uit. We trakteren op taart en bubbels en veel foto’s, filmpjes, verhalen, korte tours, live optredens en verrassingen. Alvast voor in de agenda.

 

Wees van harte welkom!

 Reacties zijn gesloten .